Resmen yayınlandı! Bunu yapana büyük ceza

Türk karasuları ve iç sularını kirleten deniz araçlarına 5 milyon liraya kadar ceza kesilmesine dair karar bugün yürürlüğe girdi.

Resmen yayınlandı! Bunu yapana büyük ceza
Resmen yayınlandı! Bunu yapana büyük ceza
GİRİŞ 09.04.2017 17:18 GÜNCELLEME 10.04.2017 09:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Türkiye karasuları için önemli bir karar aldı ve bu karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk karasuları ve iç sularında seyreden veya faaliyet gösteren her türlü gemi ve deniz araçlarından kaynaklı kirlenmelerle, acil müdahaleyi gerektiren çarpışma, kırılma, yangın, patlama gibi olaylar nedeniyle gemiler veya kıyı tesislerinin yol açtığı kirlenme durumlarında, liman başkanı tarafından 5 milyon liraya kadar idari para cezası kesilebilecek.

15 GÜN SINIRI

Öte yandan, demirleme alanları ve izinli tesisler dışındaki deniz alanlarında, koylarda, korunaklı alanlarda ve balık çiftliklerinde her türlü gemi ve deniz araçlarının, aynı bölgedeki kalış süresi en fazla 15 gün olabilecek. Liman başkanının izniyle bu süre en fazla 15 gün uzatılabilecek.

Balık çiftliklerinde uzun süreli kalmak isteyen yüzer araçlar için liman başkanlığından izin alınması, seyir ve çevre emniyetine yönelik belirlenen tedbirlere uyulması gerekecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arasi guzer gahtan gecerken ve kiyilarimiza Yakin atik birakanlara hic kimse müdahale edemiyor onlar NE olacak mezardaki dedemmi ceza yazacak
    Cevapla
  • ado 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz insanları geneli malesefçooooook pis ve duyarsız arabadan asfalta çöp atanlar apartmandan aşağı arabaların üstüne çöp sigara saç atanlar bira şişelerini kırıp atanlar daha neler neler.
    Cevapla
  • Kayılardan 6 yıl önce Şikayet Et
    çok ama çok geç kalınmış bir ceza. Antalya körfezine giren gemiler sintinelerini basarlar. devlet takip etsin ordan gelen para ve gemi bağlama ile ihya olur
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    ayni seyi denizleri irmaklari kirleten vatandaslar icinde yururluge girse cok pis insanlariz malisef denizlerimiz naylon poset aliminyum dose lerden gecilmiyor
    Cevapla
  • Doktor 6 yıl önce Şikayet Et
    Gemicikleri olanlar düşünsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle