Hürkuş füze testini gerçekleştirdi

HÜRKUŞ lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füzesi (LUMTAS) ile Konya’da test atışı gerçekleştirdi.

GİRİŞ 08.04.2017 09:42 GÜNCELLEME 08.04.2017 10:31
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesi planlanan HÜRKUŞ uçağının LUMTAS füzesi atış gösterimi, Karapınar’da bulunan Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığında yapıldı.

Gösterime, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve yabancı ataşeler ile askeri ve sivil üst düzey personel katıldı.

SSM inisiyatifiyle başlatılan “Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi” kapsamında üretilen HÜRKUŞ uçağı, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından farklı görev senaryolarını destekleyecek şekilde tasarlanan silahlı versiyonuyla, pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerini düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirildi.

Atış gösteriminde kullanılan LUMTAS ise Roketsan tarafından anti-tank (tandem) harp başlığına alternatif olarak anti-personel harp başlığıyla da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Halihazırda ATAK helikopterine entegre edilen füzeler, sabit kanatlı uçaklar, İHA’lar, kara ve deniz platformlarından da atılabiliyor.

UMTAS- CİRİT VE TEBER KULLANILACAK

LUMTAS haricinde, Roketsan tarafından üretilen, zırhlandırılmış yapı, kendini koruma sistemleri, gece görüş uyumlu aydınlatma, veri linki, lazer işaretleme kabiliyetine sahip elektro optik kamera ve gelişmiş aviyonik sistem özellikleri taşıyan yerli güdümlü mühimmat UMTAS/CİRİT/TEBER ile silahlandırılacak olan HÜRKUŞ uçağı, 5 adet harici yük istasyonu ve bin 500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olacak.

KAYNAK: SAVUNMAVETEKNOLOJİ
YORUMLAR 48
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    biyerden başladık yetmez ama devamı gelir ilşallag
    Cevapla
  • VEYSi 6 yıl önce Şikayet Et
    duygulanmamak gururlanmamak eldemi arkadaşlar allah izin verirse 2023 den sonra %90 yerlilik oranına ulaşacağız yarabbi sen bu ülkeye güzel ve gurur verirci olan ne varsa hepsini nasip et herkes biliyorki islam devleti türkiye cumhuriyeti var oldukça ve ilerledikçe. hep ilerleyecek ve yükselece türkiye cumhuriyeti var oldukça mazlumların gözyaşları azalacak... AMİN
    Cevapla
  • Millet hizmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Fantom, mig 35, f2 skorsky kobra neymis ancak gazli balon olabilir bizim hurkusumuz atak imiz karsisinda titre abd,dizcok avrupa, pes et rusya,itaat et yunan...
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    uzaya da gideruz yakinda hürkuş ile ya ne kadar abartiniz kardesim.olayi biz uzun menzilli güze hava savunma patriot sistemleri istiyoruz egitim ucagı degil.
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    nasipsiz anlamıyorsun hâla nerelerden geldik bu seviye ya 80 yıl yapılmamış 15 senede herşeyi yap yap yap yap öyle kolaydı
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    80 yıl emekleyemiyordun 15 senede emeklemeyi geçip koşmakmı istiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    hep aldığımız f16 vs uçaklara Servet ödüyorduk ama bnlar yerli ve maliyet bakımından ülkemize çok getirisi olcak inşlh kendimize güvenelim gerisi gelir inşlh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle