TPAO, iki ilde petrol arayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına iki farklı bölgede petrol arama ruhsatı verildi

TPAO, iki ilde petrol arayacak
TPAO, iki ilde petrol arayacak
GİRİŞ 04.04.2017 09:34 GÜNCELLEME 04.04.2017 09:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, TPAO'nun Siirt ve Şırnak sınırları içerisinde kalan bir bölge ile Mersin ve Adana sınırları içerisinde kalan diğer bir bölge için yaptığı petrol arama lisansı başvuruları Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Şirket, ruhsat sahalarında taahhüt etmiş olduğu yatırım teminatını 30 gün içerisinde genel müdürlüğe vermesi şartıyla, söz konusu sahalarda 5'er yıllığına petrol arama ruhsatına sahip olacak.

Öte yandan TPAO, İstanbul'da bulunan bir sahanın istimlakı, Diyarbakır'da bulunan bir sahanın da kamulaştırılması için başvuruda bulundu.

YORUMLAR 3
  • Barış 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rast getire.
    Cevapla
  • İZMİRLİ 7 yıl önce Şikayet Et
    petrol bulmada hiç zorlanmayacağız eminim yeterki milli imkanlarla arayalım hatta daha önce aranılan yerleride arasak ne malum bulunupda saklandıysa etrafımız petrol denizi ama sadece bizde yok ne kadar komik bir durum
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketler devlet hibesinden yararlanmak için formalite yapmasınlar.Yapacaklarsa yapsınlar. PETROL VAR ORADA. Çıkartın ve dünyaya satın. 5yıl oyalayıp gev güv yapıp petrol yok deyip çekilmeyin kenara. Ülkeye faydanız olsun..
    Cevapla