Alman basınından Napolyonlu 3. Havalimanı yorumu

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, İstanbul'un cazibe merkezi olacak yeni havalimanı projesine geniş yer vererek projeden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Alman basınından Napolyonlu 3. Havalimanı yorumu
Alman basınından Napolyonlu 3. Havalimanı yorumu
GİRİŞ 01.04.2017 01:03 GÜNCELLEME 01.04.2017 01:03
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Alman basınının önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, İstanbul'un cazibe merkezi olacak yeni havalimanı projesine geniş yer vererek projeden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung editörü Dyrk Scherff, Türkiye'nin son dönemde hayata geçirdiği projelerle tüm dünyanın dikkatini çektiğini ifade ederken, İstanbul Yeni Havalimanı için de "dünya hava trafiğinin kalbi burada atacak" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN UÇMAK ZAMAN KAYBINI AZALTACAK

İstanbul Yeni Havalimanının coğrafi olarak doğru bir konumda olduğunu belirten Scherff, projeyi Avrupa'dan Asya'ya uçarken aktarma yapacak yolcular için ideal bir durak olarak tanımladı. Haberde, Stuttgart, Köln veya Hamburg'da oturanların bir konuma uçarken aktarma yapması gerekliliğine vurgu yapılırken, Türkiye üzerinden uçulduğunda zaman kaybının ve maliyetin daha az olacağına dikkat çekildi.

BERLİN'DEN ÖNCE TAMAMLANACAK

Haberinde, İstanbul'u şimdiden dünyanın en büyük havacılık merkezi olarak gördüğünü belirten Scherff, İstanbul Yeni Havalimanının birinci aşamasının bittiğinde 90 milyonluk yolcu kapasitesine ulaşacağını belirtti ve İstanbul'un Londra Heathrow'dan da daha büyük, Avrupa'nın en büyük havalimanına sahip olacağını, Frankfurt'tan da yüzde 30 daha fazla bir kapasiteye ulaşmış olacağından söz etti. Projeyi dünyadaki örneklerle kıyaslayan haberde, İstanbul Yeni Havalimanının, inşaatı 8 yıl önce başlayan ve daha küçük olan yeni Berlin Havalimanından önce tamamlanacağına vurgu yapılırken havalimanının yaklaşık 100 bin nüfuslu Hanau kenti büyüklüğünde olacağı hatırlatıldı.

200 MİLYONDAN FAZLA YOLCU

İstanbul Yeni Havalimanının devreye girmesi ile birlikte Frankfurt Havalimanının konumunu kaybetmekten korktuğunun belirtildiği yazıda, dünyayı havadan birbirine bağlayacak merkez için, tamamlandığında 200 milyon ve daha fazla yolcuya hizmet verileceği belirtildi.

Scherff, Türkiye'nin milli gururunu ve güçlü olma isteğini bu proje ile perçinlendiğini de ifade etti. Scherff, Türk Hava Yolları'nın beklenenin ötesinde bir büyüme yakaladığına da değinirken, Napolyon'un dünya bir ülke olsaydı, Konstantinopolis başkent olurdu sözüne de atıfta bulundu.

YORUMLAR 43
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    alamanya aci gurbet,, türkiyede almanci almanyada yabanci yiz mark mark mark demis napolyon oyasa bülbül vatanim demis bayrak ezan vatan kiymetini bilelim hainleri temizleyelim
    Cevapla
  • Selami Uçar 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerinin niye Almanya ya gittiklerini anlamayan varsa beyin cimnastiği yapsın. Belki kas yapar da anlama yetisi artar.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    gavur bir yere bi mesaj mı gönderiyor acaba yoksa denizlerimizdeki suyu bile kiskanirlar bunlar
    Cevapla
  • USTA 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya bir ülke olsaydı amerika varoşlar olurdu o zaman...
    Cevapla
  • Ekrem Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Haaa şöyle! Korkunun ecele faydası yoktur. Kabul edin artık. Ey yerli beslemeler! Almanya'nın ve onun esiri Avusturyaa'nın son olarak Hollanda ve İsviçre'nin kuyruğuna basılmış köpek gibi havlamalarının sebebini anladınız mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle