ABD'deki Halkbank operasyonunun arkasındaki gerçek

Halkbank'ın üst düzey yöneticisi Hakan Atilla ABD'de İran'a yaptırımları delmek suçundan tutuklandı. Operasyonun arkasında ise İsrail lobisinin izleri var.

ABD'deki Halkbank operasyonunun arkasındaki gerçek
ABD'deki Halkbank operasyonunun arkasındaki gerçek
GİRİŞ 29.03.2017 11:13 GÜNCELLEME 29.03.2017 11:14
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Haber7/ Detay Haber

Nisan 2013'de Amerikan Kongresi’nin Temsilciler Meclisi kanadında, nükleer programından dolayı ABD tarafından İran’a uygulanan tek taraflı yaptırımlara rağmen Türkiye’nin Halkbank üzerinden İran’la ticareti artırdığı iddiasıyla, Türkiye aleyhine bir imza kampanyası başlatılmıştı.

İSRAİL LOBİSİ İSTEMİŞTİ

Washington’ın en güçlü lobi örgütlerinden İsrail yanlısı AIPAC’in önayak olmasıyla yürütülen kampanyaya 47 milletvekili destek vermişti. Ayrıca hem Dışişleri Bakanı John Kerry hem de Hazine Bakanı Jack Lew’a gönderilen bir mektupta “Sizden Halkbank’ın İran’a altın transfer edilmesindeki işlemlerini yaptırıma tabii faaliyet olarak ele almanızı istiyoruz” denilmişti.

YENİDEN HAREKTE GEÇTİLER HALKBANK YÖNETİCİSİNİ TUTUKLADILAR

Halkbank’ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İran’a yönelik ABD yaptırımlarını delmek gerekçesiyle 23 Mart’ta New York’ta FBI’ın talebiyle tutuklandığı ortaya. Mehmet Hakan Atilla’nın iki suçtan toplam 50 yıl hapsi istenebilir.

DAVA DİLEKÇESİNİ YAZAN SAVCIYA DİKKAT

Atilla'nın gözaltına alınmasına ilişkin dava dilekçesi, geçtiğimiz haftalarda Trump yönetimi tarafından görevden alınan New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara'nın yerine vekalet geçen ABD'li savcı Joon H. Kim tarafından yazıldı. ABD Adalet Bakanlığı'nın internet sitesindeki basın bildirisinde, söz konusu dilekçenin New York Güney Bölge Savcısı Vekili Kim ve FBI New York Birimi'nin Direktör Yardımcısı William F. Sweeney Jr. tarafından birlikte ifşa edildiği duyuruldu. Savcı Kim, görevden alınan Bharara ile yıllarca birlikte çalışmış bir isim olarak biliniyor.

HALKBANK'TAN YAPILAN AÇIKLAMA:

Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Bankamızca ve Devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    şeytan lobisi alçaklar sürüsü bizde tutalım abd nin bir yetkilisini
    Cevapla
  • yurttaş 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ajanları memleketimizde cirit atıyo bizse kendilerine yardımcı olmak için her şeyi yapıyoruz, neden bizde abd için önemli bir kaç kişi yi çeşitli bahanelerle tutuklayıp karşilik vermiyoruz
    Cevapla
  • kadir tartar 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim değişik türdeki solcular ,geziciler, vs amerikan savcısını kutlayıp duruyorlar.şaşarım sizin beyin kıvrımlarınıza...
    Cevapla
  • Galip 6 yıl önce Şikayet Et
    O israil lobisi değil sözde musevi olanların çoğunluğundaki ingiliz derin devleti lobisidir. Kısaca şeytan lobisi.
    Cevapla
  • 24 ayar 6 yıl önce Şikayet Et
    Evvel Allah halkbank eskisinden bile güclü. Orda tutuklananlara dikkat. Bence onlar delil. Devlet ona göre gardını almalı. Tayyip varsa sorun yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle