ALTAY tankının çıkış tarihi belli oldu

Savunma Sanayii Müsteşarlığı 2017-2021 Stratejik Planı'nın yayımlanması ile birlikte, ilk ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın hizmete gireceği tarih belli oldu.

ALTAY tankının çıkış tarihi belli oldu
ALTAY tankının çıkış tarihi belli oldu
GİRİŞ 10.03.2017 10:38 GÜNCELLEME 10.03.2017 11:38
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı 2017-2021 Stratejik Planı yayımlandı. Buna göre; SSM tarafından yayımlanan 2017-2021 yılı stratejik planında Altay Ana Muharebe Tankı seri üretim sözleşmesinin bu yıl imzalanacağı açıklandı.

 

 

 

 

 

Altay tankı sözleşmesi iptal oldu


Böylece,  ilk 15 tankın 2020 yılında hizmete gireceği belirtildi. 2021'de ise 20 tankın teslim edileceği bilgisi yer aldı. 

Otokar resmi sosyal paylaşım sitesinden ALTAY Ana Muharebe Tankının kabul testlerinde son aşamaya geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

SSM tarafından yayımlanan stratejik planında, "ALTAY Ana Muharebe Tankı Milli ve özgün tasarımı ve dünyanın en son teknolojilerine sahip alt sistemleri ile Türk Savunma Sanayi'nin ortak gururu olarak geliştirilen ALTAY Ana Muharebe Tankı, hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka yönüyle en zorlu testleri üstün başarıyla tamamlamış ve dünyadaki örneklerinden çok daha kısa bir zamanda kalifiye edilerek seri üretime hazır hale getirilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

YORUMLAR 37
  • Delpiero 7 yıl önce Şikayet Et
    Senede 20 tank az teslimat suresi uzun hurdalarla kac asker daha sehit verecez bu işi koç a vermek hataydi asker kendi yapacakti firtina gibi heveslenmeyin bu tankin işi cok
    Cevapla
  • izleyici 7 yıl önce Şikayet Et
    tarih çok uzun kardeşim dalgamı geçiyorsunuz ... bir sene içinde seri üretim istiyoruz... motor üzerine çalışan yerliler birleşsin, bir taraftanda rusya kore çin ve japonya ile çalışılsın hangisi önce yapıyorsa başlayalım bu işe... mazeret istemiyoruz
    Cevapla
  • kanki2 7 yıl önce Şikayet Et
    emrin olur abi. k . bakma ciğere içmeye çıkmıştık. hemen yaparık
    Cevapla
  • boş 7 yıl önce Şikayet Et
    motordan bahseden yok. aylık rutin yerli sanayi haberi
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Üretimde yavaş hareket ediyoruz.Artık seri üretime geçmeliyiz.
    Cevapla
  • ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    hangi fırma yapıyo motoru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle