İşte Çanakkale Köprüsü'nün ilk görselleri

1915 Çanakkale Köprüsü'nün görselleri ilk kez TRT Haber'de yayınlandı.

GİRİŞ 16.02.2017 00:12 GÜNCELLEME 16.02.2017 02:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un konuğu oldu.

PROJENİN GÖRSELLERİ İLK KEZ PAYLAŞILDI

Bakan Arslan, dünyanın en büyük köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin 18 Mart Deniz Zaferi'nin yıldönümünde atılacağını belirtti.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Büyük ses getirecek projenin görselleri ilk kez kamuoyuyla paylaşılmış oldu.

DEV PROJENİN ÖZELLİKLERİ

-2 bin 23 metrelik ayak açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini taşıyor.

-Köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere 6 şeritten oluşacak.

-İstanbul'u, Çanakkale ve Ege'ye bağlayacak.

YORUMLAR 7
  • NECDET 7 yıl önce Şikayet Et
    İyide bizim bütün köprüler hep aynı tarzda yapılıyor, nie? 3. Köprüye benzemiş. Yapıyon madem dünyada negüzel köprüler var
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ben üçüncü köprünün dibinde oturuyorum inanin villa yapılan arizilerin zamanında ormandi öyle ağaçları kesip villa yaptilarki köprü anun yanında devede kulak kalır işin ilginç yani bu villadaki arkadaşlar katliam var diye televizyonlara çıkıyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkaleli sol görüşlü bir arkadaşımın verdiği tepkiyi dile getirmek istiyorum: "Ya o güzelim ormanları mahvedecekler, biz istemiyoruz.". Ulan adam memleketine yatırım geliyor diye sevinmiyor hala sığ bir düşünceyle olayı farklı noktaya çekmeye çalışıyor. O zaman ağaçlar kesilecek diye yol da yapmayalım, nasıl olsa patikalardan gideriz keçiler gibi. Rabbim bu zihniyetin başa geçmesini nasip etmesin.
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    Köprü yapmak kolay. Zor olan bu muhalefet ve ihanetçilerin arasında şom ağızlıların iğrenç ağız eğip bükmeleri, teröristlerin ve birtakım televizyon kanallarında kötüleme ve hata arama çabaları arasında taş taş üstüne koymak ancak AKP sayesinde olabiliyor. Yoksa demiri alır belli tekniğe göre eğip büker kaynak yaparsın köprü olur.
    Cevapla
  • Trabzonsporlu 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle