'Yunanistan AB’den çıksın, borcunu silelim'

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Alman vekil Hans-Olaf Henkel, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nden çıktıktan sonra borcunun silinmesini teklif etti.

'Yunanistan AB’den çıksın, borcunu silelim'
'Yunanistan AB’den çıksın, borcunu silelim'
GİRİŞ 15.02.2017 00:48 GÜNCELLEME 15.02.2017 00:51
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki mali ve ekonomik durumun ele alındığı AP Genel Kurulu'nda konuşan Henkel, "Yunanistan'a çıkar gözetmeyen bir teklif yapmalıyız. Öncelikle Yunanistan'ı ortak Avrupa parası zincirlerinden kurtarıyoruz ve ikincisi bu dayanılamaz borçtan vazgeçiyoruz. Bu, kreditörlerin artık Yunanistan'ı yeni yardım programlarıyla kurtarmaya gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Böylece ülke ekonomik büyümeyi hızlandırabilecek, başta gençler arasında olmak üzere işsizlikle mücadele edebilecek" dedi.

"BORCUN KAPANACAĞINA İNANAN YOK"

Alman parlamenter, Yunanistan'ın borcunun bir gün kapatılacağına inanan kimse olmadığını belirterek, "Euro'nun Yunanistan için aşırı ağır ve Almanya için aşırı hafif olduğunu söylemeyen tek bir ekonomist tanımıyorum" diye kaydetti.

YORUMLAR 24
  • Merhaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Haclilar da sömürü adaleti var. Yunanistan ın Ada larına göz diktiler ama Suriye lilerden korkup kaçıyorlar.
    Cevapla
  • Vaaay 7 yıl önce Şikayet Et
    AB nin ismini Avrupa Gavur Çıkarlar Birliği olarak ismini değiştirsinler. Yunanistan adaları bize versin gelsin bizim eyaletimiz olsun borçlarını ödeyelim. İç işlerinde serbest dış işlerinde Edirne merkez mahallelerinden birinin muhtarlığına bağlı olsun.
    Cevapla
  • Kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu biraz ahlaksiz teklif gibi olmus. Buyuk Turkiye yi engellemek icin, batiya acilan kapisini daraltmak ve bunu AB disinda olarak yunan a yaptitma plani. AB eli yanmadan yunan i masa olarak kullanacak, kardak kibris kita sahanligi diye kasiyacaklar. Bulgarlar ile pek malzeme yok, ve rusya nin kucagina duser diye zayif halka yunan i kullanacaklar.
    Cevapla
  • Kafka 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yunanistan borcunu ödemiyor ab ödüyor bu yüzden çıkmasını istiyorlar sonrada yunanistanın mal varlığını alıcaklar borcunu bitiricekler çıkmasın daha çok batsın
    Cevapla
  • el feneri 7 yıl önce Şikayet Et
    belki de bir şekilde pek çok balkan ülkesi gerçeği görüp bize katılıcaklar. doğu ve güneydoğuyla, suriye, ırak ve diğerleriyle uğraşırken balkanlarla olan tarihi ilişkilerimizi güncelleyip daha sıkıya bağlamalıyız. gelecek sis perdesi kaldırılarak görülür buda sıkı bağ ve ilişkilerle mümkün olur.
    Cevapla
  • Kafka 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz onlara katılmak istiyoruz neden onlar bize katılsın gerçekçi ol biraz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle