Bakan'dan adil kullanım kotası açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milyonlarca internet kullanıcısının merakla beklediği Adil Kullanım Kotası sorunuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan'dan adil kullanım kotası açıklaması
Bakan'dan adil kullanım kotası açıklaması
GİRİŞ 07.02.2017 21:50 GÜNCELLEME 07.02.2017 21:50
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) düzenlenen 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı’na katıldı.

ADİL KULLANIM KOTASI AÇIKLAMASI

Bakan Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotası noktası ile ilgili, Mayıs ayından itibaren kademeli bir geçiş olacak ve 2018 sonu itibariyle tamamen kaldırılacak. Özellikle gece kullanılan internette kotadan düşülmeyecek bunu da tekrar vurgulayalım" şeklinde konuştu.

ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR?

Adil Kullanım Kotası (AKK) veya Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak da geçer. İnternet kullanıcılarının şebeke kullanımı sırasında yoğun veri trafiği uygulayarak neden olabileceği teknik problemleri, hasarları ve ağdaki verimliliğin düşmesini önlemek amacıyla planlanmış bir uygulamadır.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Kazakistanda 120mbps hızlı tamamen sınırsız internet 74TL'ye geliyor. Romanya, Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelerde de hem çok hızlı, hem akk yok, hem de ucuz. Altyapı konusunda şu ülkeler kadar olamıyor muyuz?
    Cevapla
  • Emrah Ç. 7 yıl önce Şikayet Et
    "Adil Kullanım Kotası" tamamen fiyaskodur. Hatları yenileyip güçlendirmek yerine kota uyguluyorsun. Diğer ülkeler altyapı güçlendirir, bizimkiler mevcutla neler yapabilirizin peşinde hala bizde bu teknolojiye açılan kapıyla gelişmeyi bekliyoruz. Türk telekom reklama yatırdığı parayı altyapıya yatırsaydı tekel olduğu bir ülkede(diğer firmalar rekabet edecek güce sahip değiller) zarar etmezdi. Türkiye bu hızla gelişmeye devam ederse malesef hiçbir zaman teknoloji konusunda bizden çok daha önce ilerlemeye başlayan ülkelere yetişemeyecek.
    Cevapla
  • olmayannet 7 yıl önce Şikayet Et
    önce her yerde alt yapıyı iyileştirin ayrıca güzel bir fiyata akn siz bir internetiniz olabiliyor. ee tabi sosyal devlet politikasıyla yönetiliyoruz ya.
    Cevapla
  • nokta 7 yıl önce Şikayet Et
    alt yapı çok yavaş
    Cevapla
  • Polis 7 yıl önce Şikayet Et
    O kota dolana kadar şebekede teknik problemlere sebep olunmuyor mu. Parayı fazla verenin kotası yüksek oluyor. Demekki paran varsa şebekeye yüklenmek serbest :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle