Erdoğan bugün çağrı yapmıştı! 9'u birden imzaladı

Erdoğan’ın yaygınlaşmadığı yönünde eleştiride bulunduğu yerli işletim sistemi PARDUS'u 9 belediye kullanma kararı aldı.

GİRİŞ 01.02.2017 17:14 GÜNCELLEME 01.02.2017 17:27
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Ankara’da Bilimler Akademisi Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK tarafından üretilen yerli işletim sistemi PARDUS’un yaygınlaşmadığı eleştirisinde bulundu. Yerli ve milli teknolojilerin desteklenmesi konusunda konuşan Erdoğan’a İstanbul Anadolu yakasında bulunan 9 belediye ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokolle önemli bir destek geldi.

Erdoğan'dan önemli Pardus açıklaması


PROTOKOL İMZALANDI

9 ilçe belediyesi TÜBİTAK ile protokol imzalayarak PARDUS işletim sistemini kullanmaya başladı. Anadolu yakasında bulunan Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar Belediyesi olmak üzere 9 ilçe belediyesi yerli işletim sistemi olan PARDUS’u kullanma kararı aldı. 

YORUMLAR 60
  • mavi ekran 7 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler
    Cevapla
  • Kafka 7 yıl önce Şikayet Et
    Pardusu tübitak 1999 yılında çıkardı bu 2006 yılında bu adım atılıcaktı bill gates türkiyeye geldi ve bu proje rafa kaldırıldı mv. ergun aksunger çok güzel açıklıyor durumu izleyip görün youtubede
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurumuzun ben sıkıntısını anlıyorum,kendi yerli sistemimizin olması ama bir çok Ülke Finlandiyanın açık kaynak kodlu Linux,unu(Penguenini) alıp, işletim sistemi geliştirip,sonra yerli malı diye kendi Halkına sunması yanlış?.
    Cevapla
  • Serdar (Gurbetçi) 7 yıl önce Şikayet Et
    hackerlar icin tum isletim sistemleri acik kaynak kodundadir. linux windows apple farketmez. burada alinan karar bedava olan isletim sistemini bizim muhendislerimizin gelistirip yayginlastirmasi mevzusu acik kaynagin ne oldugunu bilmeyen yorum yapiyor. dolayisiyla linux tabanli pardus baslangic icin ideal olan ve dogru olan secimdir. apple ve microsoft nasil donanim destekleyen kodlar yaziyorsa linux destekleyen tum donanimlarinda destekleri vardir. oyun konusu baska o konuda destek az ama devlet dairesinde oyunun ne isi var zaten pardus isletmelere uygun diger sistemlerden cok daha guvenli bir sistemdir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalim.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    duyduğum en güzel haber sayın cumhur başkanım takipçisi olun ayrıca pardus la ilgili hack yarışmaları düzenlensin bunlar pardusu daha ileriye taşıyacak yarışmalarda pardusta açık bulanlara ödüller verin ve o açıklar kapansın bu şekilde hem pardus daha hızlı gelişecek hemde pardusu geliştirenler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle