Sır gibi saklanıyordu! En güçlü yerli ortaya çıktı

"Bora" ismi verilen ve şimdiye kadar hiç duyurulmayan füze savunma sistemi projesinde sona gelindi

GİRİŞ 31.01.2017 13:32 GÜNCELLEME 31.01.2017 16:32
Bu Habere 221 Yorum Yapılmış

2009 yılından bu yana çalışmaları sır gibi saklanan yüzde 100 yerli füze savunma sistemi projesi olan "Bora"nın tamamlanmak üzere olduğu ortaya çıktı.

Tasarım ve üretimi Roketsan tarafından gerçekleştirilen projenin, Savunma Sanayi Müsteşarlığı internet sitesinde yayınlanana kadar kimse adını dahi bilmiyordu.

Henüz tüm özellikleri bilinmiyor olsa da, uzun menzilli olması, 1000 kilometrenin üzerindeki hedefleri vurma kapasitesi olduğunu gösteriyor. Bu da füze sisteminin minimum menzilde bile Şam, Bağdat, Tahran, Kahire hatta Roma'yı dahi menzili içerisinde görmesini sağlıyor.

Savunma kaynakları füze sistemlerinin TSK'ya teslim edilip edilmediği konusunda herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor. Ancak sitedeki açıklamada, "Teslimatlar proje takvimine uygun olarak devam etmektedir" ifadeleri yer alıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 221
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    füze resimdeki ise menzil asla 1000km olamaz 1000-1200km menzilli füzeler 10mt. den aşağı düşünmeyin
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindirici bir haber.Rabbim ülkemizi her daim güçlendirsin.
    Cevapla
  • sorti 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşler ateş olmayan yerden duman çıkmaz bora karadan karaya füze karadan havaya füzede şuan eniyirusya s400 türkiye bununda peşinde inşallah gayret istikametimiz çalışmamız meyvelenecek yüce mevla yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • qwerty 7 yıl önce Şikayet Et
    S 400 ler füzeye karşı füze sistemidir. Burada anlatılan sadece uzun menzilli (adı savunma olarak geçse de yani saldırı füzesi demektir.Ama yanlış anlaşılmasın diye savunma deniliyor)füzedir. Türkiye şu anda 500 km menzilli füzeyi zaten yapıyor. Lütfen karıştırmayın.
    Cevapla
  • balalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah..maşallah.sevindirici haber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle