S&P'den Türkiye hakkında not kararı

Türkiye düşmanlığıyla bilinen S&P, Türkiye'nin not görünümünü durağandan negatife indirdi.

S&P'den Türkiye hakkında not kararı
S&P'den Türkiye hakkında not kararı
GİRİŞ 27.01.2017 20:01 GÜNCELLEME 27.01.2017 21:27
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Fitch'in kararı beklenirken, Türkiye düşmanlığıyla bilinen ve Türkiye'nin de notlarını tanımadığı S&P, sürpriz yaparak karar açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu korurken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirdi.

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e indirildiğini açıkladı.

S&P'den yapılan açıklamada, para politikasının kur ve enflasyon baskılarına cevabının yeterli olmadığı bildirilirken, enflasyon ve kur baskılarının Türkiye'deki şirketlerin ve bankaların finansman gücünü zayıflatarak büyümeyi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Türkiye ekonomisinin geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,8 daraldığının ifade edildiği açıklamada, 2016'da ekonominin yaklaşık yüzde 2 büyüdüğünün tahmin edildiği ve bu sene de ekonomik büyümenin yüzde 2,4 olacağının öngörüldüğü kaydedildi.

S&P, daha önce yaptığı 2017 büyüme tahmininde Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiğini açıklamıştı.

DOLARI ETKİLEDİ Mİ?

Kararın açıklanmasının ardından dolarda henüz kayda değer bir hareketlenme olmadı.

Dolar-TL şu sıralar 3,86 civarında seyrediyor. Karar öncesi ise dolar 3.85'ten işlem görüyordu.

FİTİLİ 15 TEMMUZ SONRASI ATEŞLEMİŞTİ

S&P, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasına rağmen alelacele Türkiye'nin kredi notunu düşürerek büyük tepki çekmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 133
  • mehdig 7 yıl önce Şikayet Et
    s&p sen kimsin tr ye not verme kustahliginda bulunuyorsun bugune bugun biz ilelebet yarinlar icin calisan bir ekonomiye sahibiz senin gibi bir teskilattan ziyade bir cete avrupada bozulan ekonomik ve sosyal vaziyete care bulsun...
    Cevapla
  • Trakyali 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi emlak ta Ekonomi krize Sokan S&P zaten. S&P 58 milyon dolar ceza Odedi amerikan borsasina dolandiriciliktan dolay 2015 senesinde. Birkac sene once Yunanistan iflas ederken Yunan devlet bonolarina A+ verende S&P. Ama hic ondan bahsetmezler. S&P ye inanan enayi zaten. Bunlarin gemisiyle denize cikan bogulur..
    Cevapla
  • köktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    okulda ögretmenin ögrencisini sevmeyip notunu kırmasına benzer sen nekadar notumuzu düşürürsen düşür bizim bilgilerimizi ve ideallerimizi düşüremessin gerçekler çamurla sıvanmaz
    Cevapla
  • sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan batmış aynı kuruluş not yükseltiyor, Türkiye dünyanın en çok yatırım yapan ülkesi notu düşürülüyor, tam bir fiyasko, artık her şey milli olmalı, bizi hazmedemeyenlere en güzel cevap
    Cevapla
  • gani 7 yıl önce Şikayet Et
    onların no tunu takan kim çingene gibi kendileri çalıp kendileri oynasın biz büyümeye devam edelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle