2017 yılında kaç bin memur alınacak? (Lise mezunu alım var mı)

Memur alımları resmi açıklama geldi. Peki 2017 senesinde kaç bin memur alınacak? İşte gelen resmi açıklamalar neticesinde memurluk alımlarıyla ilgili tüm detaylar

2017 yılında kaç bin memur alınacak? (Lise mezunu alım var mı)
2017 yılında kaç bin memur alınacak? (Lise mezunu alım var mı)
GİRİŞ 05.01.2017 14:51 GÜNCELLEME 05.01.2017 14:51

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017’de kamuya 60 bin yeni alım yapılacağını ve alımların büyük çoğunluğunun Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına olacağını söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık ve bağlı kuruluşların 2016 yılının değerlendirildiği toplantıda çalışma ve ekonomi muhabirleri ile bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin bakanlığın gelecek yıl yapılacak reformlar için takvimlendirmesi ve asgari ücret desteğinde rakamın ne olduğu, kaç kişiye ulaşma hedefinde olduklarına ilişkin soruları üzerine şunları ifade etti;

“Takvimlendirme ilk 6 ay diye hedefliyoruz. Tabii önümüze şimdi bir anayasa değişikliği geldi. Anayasa değişikliği Genel Kurul görüşmeleri olacak. Sonra da referandum sürecine geçildiğinde bizim bu çalışmalarımızın özellikle iki temel başlığı sağlıklı tartışılabileceği, değerlendirilebileceği bir ortam zor olur diye düşünüyoruz. Biri kamu çalışanı reformu, diğeri de kıdem tazminatı. Dolayısıyla bir referandum süreci gündemde olduğu için bu Nisan ayı itibariyle daha reel, daha güçlü bir çalışma ortamı. Kıdem tazminatı dediğimizde milyonları ilgilendiren, milyonlarla mağduriyetin ortadan kaldırılması ve güçlü, güvenilir, sürdürülebilir bir fon olması lazım. Dolaysıyla bütün bunlarda bir de güçlü taraflarımız var, ben yaptım oldu diyecek halimiz yok. Bu nedenle her iki reform veya Sosyal Güvenlik Teklifi Faz 2 Reformu, bunlar 2017’nin ilk 6 ayında gündemimizde olacak ama ilk çeyreği anayasa değişikliği nedeniyle ilk yarısını muhtemelen arzu ettiğimiz dinamiklerde değerlendiremeyeceğiz. Asgari ücret desteklerinden geçtiğimiz yıl yararlanan rakamlar yine aynen yararlanır. Esasında Maliye Bakanlığımızın planlaması bu yıl 75 lira olarak devam etmesini planlıyordu ama asgari ücretin rakamını da bin 400’lerin altında planlıyordu. Biz bin 404’lere ve yılın tamamında iki kademeli geçişli olarak planladığı için veya enflasyon oranında planladığı için bu rakam işverene yaklaşık enflasyon artı kısmında 27 liralık bir yük getiriyor. Bu da 75 liraya 27 liralık ilave yük geliyorsa bunu ya tamamen kapatacağız ya da kısmen kapatacağız. Onu Başbakanımız hükümet görüşmelerinde netleştirecek. Diğer taraftan da geçen yıl nasıl hiçbir asgari ücretli bin 300 liranın altında vergi dilimleriyle muhatap olup da altında bir ücret almayacak dediysek burada da hiçbir asgari ücretlimiz bin 404 liranın altında bir ücret almayacak”

Bakan Müezzinoğlu, yapılandırma kapsamında yapılan tahsilatların miktarının sorulması üzerine, “Şu anda ilk taksiti 2 Ocak itibariyle topluyoruz ama özellikle bir olağanüstü, bir de otomasyonlarda yaşanan sorunlar nedeniyle 9’una uzattık pazartesiye kadar. Dolayısıyla ilk taksitlerimizin miktarının ne olduğunu pazartesi akşamı göreceğiz” ifadesini kullandı.

Lise mezunu memur alımlarıyla ilgili ise henüz detay vermedi.

2017 KAMUYA YENİ ALIMLAR

Suriyeli çalışan sayısının sorulması üzerine de Bakan Müezzinoğlu, “Şu anda büyük oranda Gaziantep’te, Bursa’da, İstanbul’da çalışma izinli çalışan sayısı yanılmıyorsam 11 bin küsür” dedi.

“60 bin kamuya yeni alım 2017, bunların büyük çoğunluğu Milli Eğitime tabii, Milli Eğitim özellikle Doğu ve Güneydoğu’da öğretmen açığının yeni sistematiğini sözleşmeli statü üzerinden uygulayacak” diyen Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti: