İstanbul'da elektrik kesintisi! Bakanlık devrede

İstanbul'da, Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan bazı ilçelerde elektrikler kesildi. Kesintilerle ilgili BEDAŞ ve Enerji Bakanlığı açıklama yaptı.

İstanbul'da elektrik kesintisi! Bakanlık devrede
İstanbul'da elektrik kesintisi! Bakanlık devrede
GİRİŞ 29.12.2016 17:05 GÜNCELLEME 29.12.2016 23:35
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İstanbul'da hem Avrupa hem Anadolu yakasında bulunan bazı ilçelerde elektrik kesintisi yaşandı.

İşte elektriklerin kesildiği ilçeler:

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp, Kadıköy, Pendik, Maltepe, Ataşehir gibi birçok ilçede elektrik kesintileri yaşandı.

BEDAŞ'ın anlık veri haritasına göre Avrupa yakasındaki kesintiler:

BEDAŞ: ULUSAL SİSTEMDEN KAYNAKLI

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'kesintiler "Ulusal Elektrik Sistemi'nden" kaynaklı' dedi. 

BAKANLIK DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı kesintilerle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

''Ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep olmaktadır. Özellikle, Marmara Bölgesi’nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14:20’den başlayan elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı TEİAŞ bünyesindeki ekipler hava koşullarının elverdiği çerçevede yaşanan arızalara müdahale etmektedir. Kesintilerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi için yoğun mesai harcanmaktadır.''

YORUMLAR 60
  • Bir Elektrikçi 7 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca böyle durumlar sadece bizde olmuyor geçen yıllarda Amerikada da benzeri elektrikler kesildi en az 1 hafta sürdü piyasada jeneratör kalmamıştı!
    Cevapla
  • Bir Elektrikçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda elektrik şirketleri ve devlet elbette hatalıdır AMMA devlet-te elektrik şirketlerinde çalışanlarda bizim içimizden birileri, Elektrik taşıyıcı hatları yeterli değil çünki 10 Milyon vatandaş için planlanmış ama kısa zamanda 50 milyon insan ihtiyacını karşılaması lazım yani yedeği yok bunun yanında fırtına elbette elektrik hatlarını olumsuz etkiliyor şehirler arası 300 Bin Voltluk bir yüksek gerilim hattı arızalandığı zaman kocaman bir şehir elektriksiz kalıyor
    Cevapla
  • Bir Elektrikçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikler kesildi, haklı olarak acaba nereye kime saldırsam veya içimi döksem ruh haliyle yaklaşım ne kadar doğru? Enerji stoku dediğin araba aküsü gibi birşeymi? Hiç hesapladınmı elektriği kesilen ilçelerin tümü kaç MegaWATT elektrik harcıyor ve bkadar elektriği nereye nasıl stok edeceksin?
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz alışmışız zaten burada her gün kesilir ama kimsenin haberi olmaz
    Cevapla
  • 1071 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır hiç böyle olmazdı....uyanık olalım gene bi kumpas falan olmasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle