Türkiye-İran forumu yine ertelendi! Sebebi ise...

Van'da düzenlenmesi planlanan 3. Türkiye-İran Forumu yine ertelendi. DAKA, konuyla ilgili yaptığı açıklamada etkinliğin ertelenme nedenine değindi.

Türkiye-İran forumu yine ertelendi! Sebebi ise...
Türkiye-İran forumu yine ertelendi! Sebebi ise...
GİRİŞ 27.12.2016 11:37 GÜNCELLEME 27.12.2016 11:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

28 - 29 Aralık'ta Van'da düzenlenmesi planlanan 3. Türkiye-İran Forumu ikinci kez ertelendi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), sorunun Türkiye tarafından kaynaklanmadığını söyledi.

DAKA'dan yapılan açıklama şu şekilde:  

"30 – 50 Milyar Dolar Ticaret Hacmi İçin Fırsatlar ana temalı 3. Türkiye-İran Forumu, Türk tarafından kaynaklanmayan teknik sorunların aşılamamasına bağlı olarak ileri bir tarihe ertelenmiştir. 3. Türkiye-İran Forumunun yeni tarihi gelişmelere bağlı olarak belirlenecektir."

Daha önce 16-18 Kasımda yapılacağı açıklanan forum, İranlı yetkililerin talebi üzerine 28-29 Aralık'a ertelenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Ömer Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    İran rejimi zaten İsrail'in dediğini yapıyor. Alışverişini Avrupa'dan Amerika'dan ve Çin'den yapıyor. İran rejimi için, Türkiye ile alışveriş yapmak ise son seçenek. İran halkı ise Türk Mallarını çok beğeniyor, alıyor, kullanıyor.
    Cevapla
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Iranla ,Türkiye bir gerginlik yasasin diye olaylar körükleniyor. IranlaTicaretin iyi oldugu yillari inceleyin. Iran basini Türkiye aleyhine Türkiye basini Iran aleyhine yayinlari birden artirdi bu iki devletin birbirine düsürülmesini planlayan emperyalist para baronlarinin lobcileri tarafindan yapiliyor.Irandaki bazi yetkililer para baronlarina Satilmis olabilir gazteciler keza öyle ama Türkiye Cumhurriyeti bölgede bir istikrasizligi daha kaldiramaz
    Cevapla
  • baki 7 yıl önce Şikayet Et
    İran amerikadan izin almadan hiç bir işe kalkışamaz. İranlılarda ülkelerini kendileri yönetiyor sanıyorlar onun için boşuna iranla şu olacak bu olacak beklemeyin.Bizi hep satacaklar
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    biz bu mecusilerle anlaşamayız
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    iran bize ayar vermeye çelışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle