Başbakan: Finansta Avrupa'dan iyiyiz

Başbakan Yıldırım, Dolmabahçe'de Kadın Girişmciler Heyeti'ne konuşma yaptı.

Başbakan: Finansta Avrupa'dan iyiyiz
Başbakan: Finansta Avrupa'dan iyiyiz
GİRİŞ 24.12.2016 13:35 GÜNCELLEME 24.12.2016 15:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde kadın girişimcilerle bir araya geldi.

Türkiye ekonomisinin 2003-2015 yılları arasında ortalama yüzde 5,9 büyüdüğünü kaydeden Yıldırım, bir başka deyişle milli gelirin 3'e katlandığını, "1 Türkiye'nin 3 olduğunu", Türkiye'nin, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yerini aldığını söyledi.

'FİNANSTA AVRUPA'DAN İYİYİZ'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin dünyadaki gidişatın tam tersine, kriz zamanları yatırımları artırdığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizdeki kriz algısının özellikle 2008-2009'da çok düşük düzeyde kalması, Cumhurbaşkanımızın tabiriyle o dönemki küresel krizin Türkiye'yi teğet geçmesinin altındaki sebep; kamu yatırımlarının azaltılması yerine daha da artırılması yönündeki kararlılığımızdır. Daha sonra biz bu uygulamayı yaptık, G20 toplantılarında bu konu konuşuldu. 'Biz yanlış yaptık, küresel krizde yatırımları durdurma değil, artırmalıydık...' O dönemlerde ben Ulaştırma Bakanıydım. 4 bin şantiyede bizim Türkiye'de müthiş bir çalışma vardı. Şimdi yurt içinde insanlar sağa sola gidiyor, geziyorsunuz, işiniz icabı, seyahat ediyorsunuz... Çalışmaları görünce sizin kriz algısına yönelik fikriniz de değişiyor. Zaten ekonomi başlı başına yarı yarıya algıdır, diğer yarısı da ekonomik gerçekliklerden oluşur. Bugün bizim yaşadığımız da odur. Bizim ekonomimizin, bizim göstergelerimizin yetersizliği değildir, algı problemimiz var. Bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Halbuki finans sektörümüz olarak, Avrupa'dan, dünyadan daha iyi durumdayız. "

YORUMLAR 5
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    birazda paraya bakalim yüzde 300 deger kaybi var 1 dolar 1.35 tl idi simdi kac acaba kayip bir yerden aliyoz bir yerden gidiyor devamli eger para degeri ayni kalsa da büyüsek o zaman büyük ülke olduk demektir
    Cevapla
  • Sinoplu Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar kurana karşı olanlara karşı savaşsınlar.*. Biz allah yokunda savaşçılar müslümanların kafirin zulmünden kurtulması için bu lazer silahlarını imal etmemiz vaciptir.*1. Zehirleyen lazer.*2. Metalli enerjiye duyarlı lazer. *Özelliği uzaktan ışığı ile enerji ile çalışan bomba ve silahların metalindeki enerjiye ulaşıp toprak gibi dokunup şase yaptırıp yanmasını sağlamak.
    Cevapla
  • abc 7 yıl önce Şikayet Et
    Dogru buyuk dusunmek gerek yoksa hep kucuk kalirsin.
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye açık kart oynamalı malum denilen kişiler Amerika Amerikaya İncirlik için veto verin Bu yıllardır bilinen bir şey bilmiyorum elimizi kolumuzu bağlayan nedir İncirlik üstünden devamlı terör örgütüleri lojistik destek almakta
    Cevapla
  • BAYRAM AKMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    yaşım 49 emekliliğe 4 ay var istenildiğinde askere gitmeye gönülden hazırım bu vatan bizim.
    Cevapla