Ekonomi yönetiminden teröre tepki

Kayseri'deki terör saldırısının ardından Türkiye ekonomisini yöneten isimlerden peş peşe açıklamalar geldi.

Ekonomi yönetiminden teröre tepki
Ekonomi yönetiminden teröre tepki
GİRİŞ 17.12.2016 14:15 GÜNCELLEME 17.12.2016 14:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve bazı bakanlar, sosyal medya platformu Twitter'daki hesaplarından Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, paylaşımında, "Asker ve öğrencilerimizi taşıyan otobüse yapılan saldırıyı lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Canikli, terörün üstesinden geleceklerini belirterek, "Başaramayacaksınız. Türkiye asla diz çökmeyecek. Kahraman şehitlerimiz, en şerefli makamın sahipleri, sizin bıraktığınız yerden devam edeceğiz. Rabbim ailelerine ve milletimize sabır ver. Bayrak ve sancak yere düşmeyecek inşallah." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de "Hain odaklar bu ülkenin geleceğini karartmak istiyor, ama geleceğimiz aydınlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, milletin desteğiyle terör örgütlerini yok edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hain teröristler en aşağılık, en kalleş yöntemle yine kahpece saldırdılar. Bunlar, çarşı iznine çıkan askerleri, masumları ve sivilleri hedef alacak kadar şeref yoksunu. İnsanlığını kaybetmiş bu şerefsizler sürüsüne gereken cevabı en kısa sürede vereceğiz. Gencecik yavrularımızın, evlatlarımızın kanını yerde bırakmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, girdikleri eylemler bu hainlerin yok olup gitmesini engelleyemeyecek. Nerede olursa olsun gizlendikleri inleri başlarına yıkacağız. Onların arkasındaki karanlık güçler de bundan nasibini alacak. Kayseri'de şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başısağolsun."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de Kayseri'deki kalleş terör saldırısını şiddetle lanetlediğini ifade ederek, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Çelik, milleti ayrıştırmayı amaçlayan bu ve benzer terör saldırılarına karşı hep beraber aklı selimle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Birlik ve kardeşlik içinde göstereceğimiz bu anlamlı duruş, terör maşalarına ve arkalarındaki şer odaklarına verilecek en iyi cevap olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de geçen hafta polise, bu hafta askere karşı gerçekleştirilen eylemlerin, bu hain saldırıların ne kadar planlı, programlı olduğunu gösterdiğine dikkati çekerek, "Nasıl döşenen bombaları, kurulan tuzakları bozup, hendek kazanları kazdıkları hendeklere gömdüysek bu hainlerin de kökünü kazıyacağız." ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de "Kayseri'de askerleri ve sivil vatandaşları hedef alan kalleş saldırıyı lanetliyorum. Kalleş saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başısağolsun." ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

"Kayseri'de kahraman askerlerimizi hedef alan hainler bilsin ki büyük oyunu görüyor, teröristleri besleyen güçlerin niyetini biliyoruz. Bunlara verebileceğimiz en yakıcı ve yıkıcı cevap, birlik beraberlik, kardeşliğimiz ve omuz omuza kol kola duruşumuzdur. Dün polisimizi, bugün askerimizi hedef alan hainler, içerideki ve dışarıdaki düşmanlar bilsinler ki asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Gün, tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik günüdür."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Kayseri'deki hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ülkemize başsağlığı ve gazilere şifa diliyorum." ifadesini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • FATİH 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir ekonomist zaten göstegelerden de belli asgari ücretten emekli maaşından.maaşlar 15 senede düzeldi.kemal derviş gibi başarılı hatta daha üstün.
    Cevapla
  • fatihhayat 7 yıl önce Şikayet Et
    bakanim iyiki varsin
    Cevapla