Bakanlar Kurulunda sunum yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bakanlar Kurulunda sunum yaptı.

Bakanlar Kurulunda sunum yaptı
Bakanlar Kurulunda sunum yaptı
GİRİŞ 12.12.2016 22:51 GÜNCELLEME 12.12.2016 22:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bakanlar Kurulunda sunum yaptı. Çetinkaya sunumunda, fiyat istikrarına vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Yılın üçüncü çeyreğinde yavaşlayan iktisadi faaliyetin, alınan tedbir ve teşviklerin desteğiyle son çeyrekten itibaren kademeli olarak toparlanacağı tahmin edilmektedir." ifadesini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın, Bakanlar Kurulunda yaptığı sunum bankanın resmi internet sitesinde yayımlandı.

Yılın üçüncü çeyreğinde yavaşlayan iktisadi faaliyetin, alınan tedbir ve teşviklerin desteğiyle son çeyrekten itibaren kademeli olarak toparlanacağının tahmin edildiğini belirten Çetinkaya, yakın dönemde küresel finansal piyasalarda artan oynaklıkların portföy hareketleri ve varlık fiyatlarında dalgalanmalara yol açtığını belirtti.

Çetinkaya, gelecek dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümüne bağlı olacağına işaret etti.

Fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü etkileyen diğer faktörlerin yakından izlenerek para politikasında temkinli duruşun sürdürüleceğini vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:
 

"Fiyat istikrarı toplumsal refah ve sürdürülebilir büyüme açısından önem arz etmektedir. Enflasyonla mücadelede elde edilen tecrübeler fiyat istikrarı hedefine kalıcı olarak ulaşabilmek için ortak çabanın önemine işaret etmektedir. Bu doğrultuda atılacak yapısal adımlar fiyat istikrarının yanı sıra makro ekonomik istikrarı da güçlendirerek ülkemizin büyüme potansiyelini destekleyecektir. Bütüncül bir yaklaşım ve ortak çaba ile fiyat istikrarına kalıcı olarak ulaşılması amaçlanmaktadır."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • yarranma 7 yıl önce Şikayet Et
    merkezin değişmesi için , en az 10 yıl lazım, buna da şükür
    Cevapla
  • Eyüp Alkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuru artırarak, faizi yüksek tutarak fiyat istikrarından bahsediyor vesayet kurumunun başkanı. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu! TL'ye güveni sağlamak için kuru sabitleyin, faizleri%1-2 seviyesine çekin, 3 ay içerisinde ekonomi şaha kalkmazsa taksimde kendimi asarım. Devlette ekonomi ve siyaset bayrak ve marş ile değil, para ile yönetilir. Ey TL!! Öz yurdunda garipsin, öz vatanında Parya!!!
    Cevapla
  • sürgün nefer 7 yıl önce Şikayet Et
    hükümet yetkilileri merkez bankası başkanı olayı tetikleyen yapı kredi akbank garanti teb iş bankası finansbank vede devlet bankaları iki ay öncesine kredi vermek için yarışanlar şimdi ipoteğe bile kredi vermiyorlar sorun burada dolarda euroda değil bankacılık sisteminde
    Cevapla
  • anlamadım 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç bi şi anlamadım
    Cevapla