2017 Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücret zam haberleri

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Ocak ayının yaklaşması ile birlikte binlerce çalışan bu sorunun yanıtını arıyor. İşte zam haberleri ile ilgili tüm gelişlemer

2017 Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücret zam haberleri
2017 Asgari ücret kaç TL olacak? Asgari ücret zam haberleri
GİRİŞ 12.12.2016 10:14 GÜNCELLEME 12.12.2016 10:19

Milyonlarca çalışanının gözü kulağı bu haberde. Yıl sonun yaklaşması ile birlikte 2017 asgari ücret zam haberleri en çok konuşulan konu oldu. 6,5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret ne kadar zamlanacak? İşçi, işveren ve hükümet  temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu konuyla ilgili toplandı

2017 ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Çalışanların merakla beklediği asgari ücret zammı henüz belli olmadı. 12 Aralık pazartesi günü itibariyle son dakika gelen bilgilere göre asgari ücret zammı bu hafta belli olacak. Maaş zamları belli olur olmaz haber7.com'dan öğrenebilirsiniz. Peki asgari ücret kaç TL zam olması bekleniyor?

2017-asgari-ücret-56456

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında bugün ikinci toplantısını yapacak. 

Türk-İş heyetine başkanlık eden Irgat “Yeni yılda net bin 600 lira talep ediyoruz.” derken, TİSK heyetine başkanlık yapan Demir, geçen seneki yüksek artış nedeniyle yeni yılda zamma sıcak bakmadıklarını dile getirmişti. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için bin 935 lira 23 kuruş düzeyinde. Bunun bin 647 lirasını brüt asgari ücret, 255 lira 29 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 32 lira 94 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği beşer işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda işçileri, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğundan Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ilk toplantının ardından işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanan komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın, çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL