Dev örgütten Erdoğan'ın çağrısına destek

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Erdoğan'ın İran ile ticarette yerel para kullanma çağrısına destek verdi. Musavi, Erdoğan'ın bu çağrıyı D-8 Türkiye toplantısında yinelemesini istedi.

GİRİŞ 10.12.2016 12:07 GÜNCELLEME 10.12.2016 12:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü (D-8) Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel para ile ticaret çağrısını değerlendirdi.

Doların önümüzdeki dönemde de güçlenmeye devam edebileceğini, bunun gelişmekte olan ülkeler üzerindeki finansman baskısını arttırabileceğini dile getiren Musavi, "Bu kapsamda kendi aramızda yerel para birimlerimizle ticaret yapmak, bizleri ileride oluşacak kur risklerine karşı önemli ölçüde koruyacaktır." ifadesini kullandı.

3.7 TRİLYON DOLARLIK ÖRGÜT

D-8'in 3,7 trilyon dolarlık ekonomik hacimle dünya ekonomisinin en önemli işbirliklerinden biri olduğuna dikkati çeken Musavi, bu ekonomik gücü ticari ve mali işbirliğiyle beslemek için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

'DİĞER ÜLKELERİ CESARETLENDİRİR'

"Erdoğan'ın İran ile Türkiye'nin ticarette yerel para birimlerini kullanma çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz.'' diyen Musavi, şöyle devam etti:

"Ayrıca takas mekanizması da ülkeler arasındaki ticareti artırmanın başka bir yoludur. Bunun üzerine de çalışılmalıdır. Eğer yerli para ile ticaret başarılı şekilde uygulanırsa bu, diğer D-8 ülkeleri için de örnek teşkil edecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki D-8 Zirvesi'nde bu projeyi gündeme alır ve ülke liderleriyle paylaşırsa eminim bu, diğer ülkeleri cesaretlendirecektir. Pek çok açıdan önemli bir dönüm noktası olacak Türkiye'deki 2017 D-8 Zirvesi, bu önemli proje açısından da kritik bir eşik olabilir. Böylelikle D-8 içi ticareti artırarak ekonomilerimizi güçlendirip halklarımızın refahını yükseltmeye katkı sağlamış oluruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • demir 7 yıl önce Şikayet Et
    REİS sen kükre ki biz cesaretlenelim, sen yürü ki biz koşalim, sen menzil gösterki biz menzile varalim, sen başımızda olda dünyayı titretip onlara ekonomiyi, insanlığı, medeniyeti,güzelliği insanı öldürmeyi değil yaşatmayi öğretelim.
    Cevapla
  • Eskisehirliler 7 yıl önce Şikayet Et
    Turk mali ve Turkiyede uretilen urunlerin kdv orani yuzde 1 e dusurulmeli yerli uretim urunler daha ucuza satilirsa ithalata gerek kalmaz ithalat azalmadikca karsiligi olmayan dolara bagimlilik devam eder
    Cevapla
  • murat murat 7 yıl önce Şikayet Et
    sen de bize yeterki dudaklarını kıpırdat biz hazırız nedersen de yanındayız .....
    Cevapla
  • murat murat 7 yıl önce Şikayet Et
    reisim senin Alllah ına yaratanına kurban olurum.sen bizim sesimiz soluğumuz canımız ciğerimiz herşeyimizsin .....
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    D-8 ler.. artık ayağa kalkın mazlumları kurtarın..Yoksa Allahın Kudretli kulları gelirde neden yapmadık diye dövünmek fayda vermez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle