Başbakan tarih verdi! Perşembe günü açıklanıyor

Başbakan Yıldırım Rusya ziyareti öncesi uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada EKK'da alınan tedbirlerin Perşembe günü açıklanacağını söyledi.

GİRİŞ 06.12.2016 10:27 GÜNCELLEME 06.12.2016 10:27

Başbakan Yıldırım, kurdaki dalgalanmaya ilişkin alınması öngörülen tedbirlere yönelik soru üzerine, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu (EKK) tekrar  toplamayacağız. Perşembe günü ne tedbirler alıyorsak açıklayacağız. Bunlar günü birlik gelişmelere yönelik tedbirler değil. Ekonomimizin reel sektörün finans sektörün esnafların , sanatkarların küçük işletmelerin içinde bulunduğu bu kur oynaklağından kaynaklanmış sıkıntılarını giderecek bir tedbirler paketidir. Bundan sonra herhalde bir rahatlama piyasalarda olacak.  dedi.

"MİLLETTE BÖYLE BİR HASSASİYETİN OLUŞMASI ÖNEMLİ"

Türk lirasına destek kampanyasının hatırlatılmasına ilişkin Yıldırım, "Bu, milletin meseleye sahip çıktığını gösteriyor. Sonuç olmasından ziyade millette böyle bir hassasiyetin oluşması bence önemli. Cumhurbaşkanımız alternatifleri koyuyor. Altın da yerlidir, Türk parası da yerlidir, bu küresel dalgalanmalardan en az etkilenir. Neticede bizim lokal paramız." ifadesini kullandı.