Erdoğan: Kendi oyunumuzu oynayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ekonomik yönden saldırı yapıldığını söyledi. Erdoğan, bununla mücadele için Asya'nın üç büyük ülkesiyle anlaşmanın yakın olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 04.12.2016 16:35 GÜNCELLEME 04.12.2016 17:53
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye darbe ve terörle yapılan saldırıların boşa çıktığını, bu yüzden ekonomik harekat yapıldığını belirtti. Erdoğan, bu saldırıyla mücadele için üç ülke ile görüşüldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuştu. Burada gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, yükselen döviz kurlarına da değindi.

Vatandaşa döviz bozma çağrısını yenileyen Erdoğan, ''Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında doları avrosu olanlar, bu paraları altın ve Türk Lirası'na yatırın.'' dedi.

ÜÇ ÜLKE İLE YERLİ HAMLE

''Karşılıksız para basıyorlar, biz karşılıksız para basmıyoruz.'' diyen Erdoğan, kendi parasını silah olarak kullanan ülkelere karşı üç ülkeyle görüşme yapıldığını belirtti. Erdoğan, ''Bu arada biz; Rusya, Çin ve İran ile alışverişleri yerli para ile yapmak için üzere adımlar attık.'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''İnşaallah, yarın akşam başbakanımız Rusya'ya gidiyor. Ve salı günü orada görüşmeleri var. O bölgede dolaşacaklar. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız. Yani onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alışveriş yapacaklar.  Merkez bankalarımıza talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Bu oyunların karşısında biz de kendi oyunumuzu oynayacağız. Çin'le İran'la hepsiyle...''

 

 

YORUMLAR 123
  • cevdet 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi geleceğimize kendimiz karar verelim
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni her ülkenin eşit olduğu bir Finans sisteminin geliştirilmesi gerek. Mevcut küresel finans sistemi tek yanlı dolara dayalı, örneğin bakalarımız istediği kadar milli olsun master-visa kart gibi soygunculara bağlı.
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi Adam Allah seni başımızdan eksik etmesin Reis...
    Cevapla
  • enigma 7 yıl önce Şikayet Et
    aliexpress buraya da el atmak lazım. ödemeler tl üzerinden olmalı
    Cevapla
  • Zafer 42 7 yıl önce Şikayet Et
    Oynayalimda ama Gandi Kemal dedesinin bitiremedigi oyununu bizimlen oynuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle