Yarımada’ya elektrikli araç şartı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Tarihi Yarımada’da yakın bir gelecekte sadece elektrikli araçlar olacak, diğer araçlar giremeyecek” dedi.

Yarımada’ya elektrikli araç şartı geliyor
Yarımada’ya elektrikli araç şartı geliyor
GİRİŞ 02.12.2016 08:52 GÜNCELLEME 02.12.2016 08:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İETT tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'un 15 milyon nüfus ve 30 milyona varan günlük hareketliliğin yaşandığı bir şehir olmasının yanı sıra coğrafi konumu itibarıyla da bir yandan avantaj diğer yandan dezavantaj taşıdığını kaydetti.       

"Tarihi Yarımadada artık yakın bir gelecekte sadece elektrikli araçlar olacak"                      

Şehirlerde mümkün mertebe fosil yakıtlardan kurtulup yenilenebilir enerjiye doğru gidileceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Tarihi Yarımadada artık yakın bir gelecekte sadece elektrikli araçlar olacak ve diğer araçlar girmeyecek. Bunun düzenlemelerini yapıyoruz" diye konuştu.          

YORUMLAR 11
  • birlik 7 yıl önce Şikayet Et
    imkanları sağlayın kimse girmez tırafik ekipleri aç kalır çekiciler resmen kapkaççılık yapiyor vatandaşı mağdur ediyor
    Cevapla
  • A.Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli araç mı? yoksa ihrac edilmiş fransız marka renomu? reno düyorum cunki gerek duymuorum. yada baska bir yerden ihrac edilmiş herhangi bir markamı? lafınızın altında halkın parası nereye gidecek oda olsun lütfen. M.köy de oturuyorum kaşar yapı ile başka bir yapının hala bitiremediği ali samiyenin yerine yapılan bina yerine guzel bir park yapılsaydıda oranın halkı olarak gitseydik. kaldırımlar daracık bebek aracımızla gezemiyoruz. çocukların dolaşıp oynayacağı bir parkta yok. Ama gel gorki rant çooook ooh ne ala...
    Cevapla
  • Serpil 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulaşımda İstanbul ileri dereceye ulaştı gibi çarpık estetikten yoksun çok katlı binalar şehrin merkezlerini boğan koca koca avm ler başını almış gitmiş kiralar kendi bünyesinde bulunan kiptaş gariban vatandaş için devreye sokmayan belediye başkanı artık sizde bi kendinize gelin betonlaşmadan boğuldu insanlar ulaşım için yapılanlar takdir edilir yalnız diğer sorunlar daha fazla artık bi ilgilenin yani sn başkan..
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanın niyeti belli ama, umarım hükümet yetkilileri bu niyetinin samimi olmadığını anlarlar. Elektrikli araç güzel eyvallah, ama bunlar diğer araçlar giremeyecek diyaloğu ekümenlik projesinin sadece bir ayağıdır. Yarım ada bir şekilde ayrıştırılmak isteniyor. Bunu yarım adanın girişine kimlik kontrolleri vs. takip edecektir. Başkan önce 15 Temmuzda Amerikadan 48 saatte neden gelemediğinin hesabını versin. Reis istemiyoruz artık sende biliyorsun.
    Cevapla
  • ssa 7 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araç yaygınlaşırsa dolarla ithal edilen araç ve petrol azalır , piyasada dönen para içerde kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle