En çok şikayet o sektör için geldi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularla ilgili konuştu. Şikayetlerde lider olan sektör, diğer sektörlere de büyük fark attı.

En çok şikayet o sektör için geldi!
En çok şikayet o sektör için geldi!
GİRİŞ 25.11.2016 14:55 GÜNCELLEME 25.11.2016 15:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerine başvuru sayısı ile ilgili bilgi verdi. Tüfenkci, heyetlere ekim ayı itibariyle 1 milyon 155 bin 273'e ulaştığını bildirdi.

Tüketici hakem heyetlerince yılın 9 ayında karara bağlanan şikayetlerin yüzde 87'sinin tüketicilerin lehine, yüzde 13'ünün ise aleyhine sonuçlandığını bildiren Tüfenkci, "Vatandaşlarımız haklı olduklarını düşündükleri noktada, il ve ilçelerde kurulan tüketici hakem heyetlerine başvurmaktan çekinmemelidir. Heyetlerimiz, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması adına büyük bir özveri ile görev yapıyor." dedi.

EN ÇOK HANGİ SEKTÖR İÇİN ŞİKAYET YAPILDI?

Tüfenkci, şikayetlerin sektörel dağılımına ilişkin de bilgi vererek, bankacılık işlemlerine yönelik başvuruların yüzde 74,27 ile yine ilk sırada yer aldığını söyledi.

En çok şikayetçi olunan sektörler sıralamasında bankacılık işlemlerini yüzde 19 ile ayıplı mal ve hizmetlerin takip ettiğini kaydeden Tüfenkci, "Onu yüzde 6 ile mesafeli sözleşmeler-abonelik sözleşmeleri, yüzde 1 ile taksitli, ön ödemeli ve iş yeri dışında sözleşmeler ve yüzde 0,21 ile devre tatil ve paket turlara yönelik başvurular izledi." bilgisini verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Mısır şurubu yasaklansın
    Cevapla
  • TR2023 7 yıl önce Şikayet Et
    bende Türk Hava Yollari sirketinden sikayetcigim.. bizi kim duyuyorki sanki.. hepsinin burnu havada ve kendince birer padisah..
    Cevapla
  • Hatay80 7 yıl önce Şikayet Et
    Tuketici heyeti malesef insanlar haklida oksa şikayete gitmesin diye elinden geleni yapıyor ve ne kadar haklı olursan ol asla hak yerine bulmuyor çürümüş adalet sisteminden ne Hayır gelir
    Cevapla
  • YAKUP 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüketici hakem heyetleri işlerini düzgün yapmıyor. bana bi kere bile yaşadığı sorunlariçin gelmeyen müşteri direk oraya gidip şikayet veriyor ve 25 gün içinde sonuç çıkıp ceza veriyorlar bu nasıl bir adaletsizliktir
    Cevapla
  • SEFA 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tüketici hakem heyeti başvurmak, işleri takip etmek, bizim bir sürü zamanımızı çalıyor. Şimdiye kadar başvurduğum tüketici hakem heyetinin verdiği kararların sonucunun ne olduğunu öğrenemedim. Hem direk başvuru yaptım hem e-imzalı yaptım ama sonucunu öğrenemedim. E -Devletten de sonucu yayınlanmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle