Türkiye ne zaman bunu yapsa bomba patlıyor

Adana'daki patlama ve Suriye'deki saldırı Türkiye ile Şanghay Beşlisi yakınlaşmasının akabinde geldi. Daha önce yaşananlar da düşünüldüğünde, akıllara önemli bir soru geliyor.

Türkiye ne zaman bunu yapsa bomba patlıyor
Türkiye ne zaman bunu yapsa bomba patlıyor
GİRİŞ 24.11.2016 12:31 GÜNCELLEME 24.11.2016 12:57
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Haber7 / Analiz

Türkiye güne Adana'daki bombalı saldırıyla uyandı. Henüz bu hain saldırının şoku atlatılmamışken, öğle saatlerine doğru Suriye'den kötü haber geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Esed rejimine ait olduğu düşünülen uçağın Türkiye askerine saldırdığını açıkladı. Her iki olayın da 'Şanghay Beşlisi' tartışmalarının ardından yaşanması akıllara soru işareti düşürdü.

AB'DEN AKIL ALMAZ TEKLİF

Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri ilk olarak 1959 yılında başladı. Türkiye 31 Temmuz 1959 tarihinde birliğe başvurmasına rağmen yaklaşık 50 yıldır çeşitli bahanelerle oyalanıyor. Son olarak, AB ile Türkiye arasında vizelerin kaldırılması üzerine anlaşma yapıldı. Ancak geçtiğimiz aylarda kaldırılması beklenen vizeler, AB tarafından gelen 'akıl dışı' talepler yüzünden yine çıkmaz döngüye girdi. Avrupa Birliği, vizelerin kaldırılması için 'terör yasası'nın değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu talep, birçok terör örgütüyle mücadele veren Türkiye'de oldukça sert karşılandı. Böylece süreç çıkmaza girdi.

ABD AYAK SÜRÜYOR

Öte yandan 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra gözler ABD'ye çevrildi. Bu girişimin ardında ABD'nin olduğu sesleri yükselmeye başladı. Üstelik Washington'un FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i iade etmemesi de bu fikirleri güçlendirdi. Yine ABD'nin terör örgütü PYD'ye açıktan destek vermesi, Türkiye ile iplerin gerilmesini sağlayan bir diğer neden oldu.

AB'DEN TÜRKİYE'YE TEHDİT

Tüm bu gelişmelerden sonra, Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşma daha da güçlendi. Öyle ki, Türkiye'nin, Şanghay Beşlisi olarak bilinen 'Şanghay İşbirliği Örgütü'ne girmesi gündeme geldi. Bu kararda İngiltere gibi önemli bir üyesini kaybeden AB'nin tavrı önemli oldu. AB, idamın geri getirilmesi halinde Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulayabileceğini, hatta müzakerelerin askıya alınabileceğini belirtti.

RESTE REST

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, önce AB'ye girip girmemeyi referanduma götürebileceklerini söyledi. Ardından da, ''Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar" şeklinde açıklama yaparak Doğu Bloğu'na göz kırptı. Şanghay Beşlisi'nden de yanıt gecikmedi. Türkiye, örgüte üye olmamasına rağmen, 2017 yılı için örgütün enerji Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

O ZAMAN DA BOMBA PATLAMIŞTI

Bu gelişmenin üzerinden 24 saat geçmeden, önce Adana Valiliği'nin otoparkında bomba patlatıldı. Ardından Esed rejimine ait olduğu düşünülen uçağın Türkiye askerine saldırdığı açıklandı. Bu durum da, her iki saldırının arkasında 'Batı'nın olduğu ihtimalini akla getirdi. Çünkü Türkiye, böyle bir senaryoyu ilk defa yaşamıyor.

Henüz birkaç ay önce, 29 Haziran tarihinde Atatürk Havalimanı'na bombalı saldırı düzenlendi ve bu saldırıda 44 kişi öldü. O saldırı da, tıpkı bugün olduğu gibi Türkiye - Rusya yakınlaşmasının hemen ardından geldi. Olayın gerçekleştiği tarihlerde Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesiyle gerilen ipler gevşemeye başlamıştı. Üstelik her iki ülkeden de karşılıklı olumlu açıklamalar geliyordu. 

OKLAR BATIYI...

Sonuç olarak, hem o gün yapılan saldırı hem de bugün yaşanan olaylar, 'Türkiye ne zaman yönünü doğuya dönse ülkede bomba patlıyor' yorumlarına neden oldu. Üstelik saldırının batıdan geldiği düşünülüyor.

YORUMLAR 45
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletler değişir Hak-Batıl savaşı değişmez.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam cumhurbaskanim. basarinin onu hep engellerle doludur cumku cabaliyoruz. bundan bizimle ugrasmiyorlar . sehitlerimizin kani bosa akmiyor o asil kanlar yurdun bereketli topragini besliyor ulkenin ruhunu besliyor
    Cevapla
  • alphan 7 yıl önce Şikayet Et
    oyun şu dünya türkiyeden korkuyor rusya 2010 yılında sınırsız enerjiyi bulması ardından hiçkimseye ihtiyaç duymaması coğrafyasında güçlenmesi dünyada şok etkisi yaratıyor
    Cevapla
  • alphan 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi bir tarafa sizin kafanız nerede türkiyeyi 2023 e ulaştırmamak için oyun oynanıyor sağımızda teknolojisini geçtiğimiz rusya solumuzda çağresizlik ve lindeki tüm kaynakları tüketmiş dışa bağımlılığa giden avrupa ortalarında ise elindeki maden ve doğal zenginlikleri ve 2010 yılında sınırsız enerjinin bir emekli güvenlik görevlisi komiserin buluşu ve bunu hayata geçirecek teknolojik alt yapının türkiyede mevcut olması dünyaya osmanlı diriliyor korkusu veriyor bununla beraber geçmişte ne çektik biz onlardan diyen engizisyon ruhuda ortada buna birazdaha geniş bakalım abd gibi ülkeler
    Cevapla
  • kadir. 7 yıl önce Şikayet Et
    hedef ab olmalı diyenler var adamlar almıyor istemiyor nefret ediyorlar sadece kullanıyorlar bizi bırakın ab yi de işinize bakın.üretin dünyanın öbür ucu bile olsa ilişkileri geliştirin pazar araştırın .ab den de natodan da abd dende bize hiç fayda gelmedi gelmeyecek gelmezzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle