Engelliler üzerinden büyük vurgun!

Dolandırıcılar, kolay para için insanların merhamet duygusunu sömürüyor. Vatandaşları telefonla arayan çete üyeleri, engelliler üzerinden para topluyor.

Engelliler üzerinden büyük vurgun!
Engelliler üzerinden büyük vurgun!
GİRİŞ 23.11.2016 11:50 GÜNCELLEME 23.11.2016 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haber7

Son yıllarda telefon dolandırıcıları konusu sıklıkla gündeme gelir oldu. Bu dolandırıcılar genel olarak insanları 'terör örügütüne üye olmak' gibi cümlelerle korkutarak paralarını almaya çalışıyor. Ancak daha mide bulandırıcı yöntemler deneyenler de var.

KÜÇÜK PARALARLA BÜYÜK VURGUN

Dolandırıcılar bu kez engelli vatandaşlar üzerinde insanları kandırmaya başladı. Hedef seçtikleri kişiyi telefonla arıyor. Engelliler için kurulan bir dernek olduklarını, onların yararına tiyatro etkinliği düzenlediklerini söylüyorlar. Ardından da sizde 'gelmeseniz' bile bir bilet almanızı istiyorlar. Bu sahte biletin bedeli ise 50 TL.

ÖYLE BİR YER YOK

İnsanların merhametleri üzerinden vurgun yapan bu çetelere, tiyatronun ne zaman ve nerede düzenleneceğini sorduğunuzda size yanlış tarih ve hiç olmayan bir mekan verebiliyorlar. Öyle ki, bizim peşine düştüğümüz dolandırıcılık çetesine tarih ve yeri sorduğumuzda, '24 Aralık'ta, Aksaray Gösteri Merkezi'nde cevabını aldık. 

Konuyu yetkili makamlara ilettiğimizde ise, 'kendi sınırları içerisinde böyle bir merkezin bile olmadığını' söylediler.

Öte yandan bu yöntem, dolandırıcılar tarafından bir süredir kullanıyor. Hatta polis ekiplerince yakalanan bile oldu. Ancak bu merhamet hırsızları, insanların iyi niyetini sömürmeye devam ediyor. Vatandaşların ise kendilerini arayan numaraları polise ihbar etmeleri gerekiyor.

YORUMLAR 2
  • TTAA 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır arıyorlar, hem de çağrı merkezi gibi bir oluşumları var
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Engellilere para topluyoruz diye Kapı Kapı dolaşan sahtekar çok.?
    Cevapla