Türkiye'den 2.7 trilyon dolarlık atak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Arap Odalar Birliği ile anlaşmaya yakın. Konuyla ilgili açıklama yapan TOBB, Türk-Arap Odası kurma çalışmalarınn başladığını bildirdi.

Türkiye'den 2.7 trilyon dolarlık atak
Türkiye'den 2.7 trilyon dolarlık atak
GİRİŞ 20.11.2016 13:11 GÜNCELLEME 20.11.2016 13:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'nin 11 Eylül nedeniyle Arabistan'a dava açılmasına izin vermesi, iki ülke arasındaki ilişkileri gerdiği gibi Arap sermayesinin geleceği hakkında da soru işaretleri doğurdu. Öte yandan Arap ülkeleri, özellikle son yıllarda Türkiye'de yatırımlarını hızla arttırdı. Türk şirketleri Arap coğrafyasında oldukça aktif. Bu işbirliğini güçlendirme adına yeni bir hamle daha geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yaptığı açıklamaya göre, TOBB, Arap Odalar Birliği ile imzalayacağı anlaşma ile Türk-Arap Odası kuracak.

Oda, 2,7 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip 22 ülke ile Türk iş dünyasını buluşturmaya hazırlanıyor.

Türk iş dünyası ile 22 Arap ülkesi arasında ticarete ivme kazandırması beklenen Türk-Arap Odası'nın, TOBB ve Arap Odalar Birliği’nin 24 Kasım 2016 tarihinde İstanbul’da imzalayacağı protokol ile kurulması planlanıyor.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-Arap Odası’nın, ortak etkinlikler ve ortak çalışmalarla Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Karara göre, Türk-Arap Odası’nın yönetiminde, Arap Odalar Birliğini temsilen, 22 üye ülkenin odalar birlikleri yer alacak.

TOBB da söz konusu organizasyon için 22 kişilik Yönetim Kurulu belirledi.

- Arap Odalar Birliği 2,7 trilyon dolarlık ekonomiyi temsil ediyor

Arap Odalar Birliği, 1951 yılında kurulan ve etkin çalışmalarıyla bilinen bir kuruluş. Merkezi Beyrut’ta bulunuyor. Bünyesinde; Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman gibi zengin Körfez ülkeleri ile Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Somali ve Sudan gibi Orta ve Kuzey Afrika ülkelerinin Odalar Birlikleri yer alıyor.

Arap ülkeleri özel sektörünün çatı kuruluşu olan Arap Odalar Birliği’nin yayıldığı coğrafya, 378 milyonluk nüfusu ve yaklaşık 2,7 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü temsil ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Hts Colorado 7 yıl önce Şikayet Et
    Amiiinnnnnnn
    Cevapla
  • fabrika kursunlar 7 yıl önce Şikayet Et
    fabrika yapsinlar.senelerce yabanci fabrikalarda calistim.namaz kilmak yasakti.onlarin yuzunden namazi biraktim.o islerden ayrildim baska is buldum.simdi namaza vasladim.devletimiz bu yil yasa cikardi namaz serbest oldu.ama ozellikle israilli patronlar isyerlerinde cok zorluk cikardilar.namaz yasakti yilbasinda ickili eglenceye gitmek zorunluydu.yillarca cok cektik.cok sukur bu gunlerimize.bu devletin kiymetini bilelim.araplarda diger yabancilarin kotulugunu yapmaz emin olun.
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah başarılı olur tüm dünya müslümanlarının yüzünün gülmesine vesile oluruz.
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah kardeş rabbim ulkemizi mazlumlara yardimci kilsin gücümüze güç versin kadin cocuk erkek savaş yüzünden milyonlarca insan mağdur zor durumdalar her türlü aklinizin almadığı çok kötü iskencelere maruz kalmışlar inşallah bizler Türkiye olarak yaralarina merhem olacagiz
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    hayde hayirlisi..
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkeye fabrika yapmazlarsa hiçbir anlamı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle