Vatandaşın beklediği ÖTV haberi geldi!

TBMM'de, motorlu taşıtların ÖTV oranlarının yeniden belirlenmesine yönelik Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesini de içeren tasarı kabul edildi.

Vatandaşın beklediği ÖTV haberi geldi!
Vatandaşın beklediği ÖTV haberi geldi!
GİRİŞ 16.11.2016 21:32 GÜNCELLEME 16.11.2016 23:22
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Motorlu taşıtların ÖTV oranlarını çeşitli kriterlere göre yeniden belirlemeye yönelik, Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi, alacakların yapılandırılmasında başvuru süresinin uzatılması düzenlemelerini de içeren "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı", TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

BAKANLAR KURULU ÖTV ORANLARINI YENİDEN BELİRLEYECEK

Tasarıya göre, Bakanlar Kurulu artık motorlu taşıtlarda ÖTV oranlarını çeşitli kriterlere göre yeniden belirleyebilecek.

ARAÇLARINI YENİLEYEN İŞLETMELER ÖTV'DEN MUAF TUTULACAK

Öte yandan, Maliye Bakanı Ağbal bir soru üzerine de taksi, minibüs ve halk otobüsü işletmecilerinin araçlarını 2019 yılına kadar yenilemeleri halinde ÖTV'den muaf tutulacaklarını hatırlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • missafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer yapılacaksa 2017 model 1.6 suv geçen araçlara yapılamalı.100 bini veren 130 bini de verir.Veremeiyorsa daha düşüğünü alır.
    Cevapla
  • Gökhandzc 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi benim merak ettiğim bir soru var ben bugun 0 araç almak için bayi ile görüştüm kapora yatırdim cuma günü aracı teslim edeceklerini söylediler bu beni etkiler mi yoksa yandım mi
    Cevapla
  • TÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş okuduğunu anlayamıyormusun? sadece yetki verilmiş konuşulmuş alınmış bir karar yok , geçmiş olsun diyen arkadaş sen ne kafası yaşıyoırsun? amacın ortalık karıştırmakmı?
    Cevapla
  • mehmet58 7 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun gardaş.
    Cevapla
  • kocareis 7 yıl önce Şikayet Et
    Fatura kesim tarihi baz alınıyor diye biliyorum.
    Cevapla
  • emrah 7 yıl önce Şikayet Et
    acele etmeseydin,biraz bekleseydin keşke...
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer zaten yüksek olan otomotiv fiyatlarını artıracaksa hiç düzenleme falan yapmasınlar. Eğer düzenleme yapmak istiyorlarsa ÖTV oranını düşürsünler hatta mümkünse kaldırsınlar. 15 temmuzda destan yazan bu millet böyle yüksek otomobil fiyatlarını hak etmiyor. Herşeyin en pahalısı bizde. Arabanın da akıllı telefonun da.
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak şimdi 100 bin lira olan araba 130 bin olacak...
    Cevapla
  • haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten hepimiz taksici otobus soforuyuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle