Sinop NGS Mitsubishi için prestij projesi

Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, Sinop'taki nükleer santral projesinin kendileri için bir prestij projesi oluğunu söyledi.

Sinop NGS Mitsubishi için prestij projesi
Sinop NGS Mitsubishi için prestij projesi
GİRİŞ 12.11.2016 12:44 GÜNCELLEME 12.11.2016 12:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Shunichi Miyanaga, Sinop'taki nükleer santralde MHI ve Fransız Areva şirketi tarafından geliştirilen ATMEA-1 reaktörünün kullanılacağını söyledi.

'BİRKAÇ AY İÇİNDE BELLİ OLUR'

Sinop'un İnceburun bölgesinde kurulması planlanan nükleer santral için fizibilite ve temel mühendislik çalışmalarının başladığını dile getiren Miyanaga, "Santralin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir. Sinop NGS'yi inşa etmek, Türk ekonomisi ve halkına olan güvenimizi göstermek için iyi bir fırsattır. Bunun yanında Sinop NGS sadece Türkiye için değil, bizim için de güncellenmiş ve en güvenli teknolojiyle geliştirdiğimiz reaktörümüzü tanıtmak açısından çok önemi olacak. Bu bir prestij projesi." ifadesini kullandı.

Miyanaga, santralin elektrik üretimine geçmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu 2023 hedefine ulaşmak için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, projede değerlendirilmesi gereken konular olduğunu, karşılıklı iş birliğiyle bütün sıkıntıların üstesinden gelinebileceğini kaydetti.

SİNOP NGS HAKKINDA

Türkiye'nin ikinci nükleer santrali Sinop NGS, 4 bin 480 megavat kapasiteye sahip olacak. Santralin ilk reaktörünün 2023 yılında devreye girmesi planlanıyor. Üçüncü nükleer santral için ise teknik ve coğrafi bölge çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Nükleer 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağa torium'a yönelin gelecek nesilleri helak etmeyin plütonyum üretecez diye bizi mahvetmeyin!
    Cevapla