TMSF dev holdinglerle yarışıyor

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı.

TMSF dev holdinglerle yarışıyor
TMSF dev holdinglerle yarışıyor
GİRİŞ 28.09.2016 10:52 GÜNCELLEME 28.09.2016 10:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

FETÖ'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma devam ederken, sahipleri ya da yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan bazı şirketlerin, ilgili mahkemelerin kararı doğrultusunda bu ayın başından itibaren TMSF'ye devredilmesine başlandı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fon'a ilk devredilen şirket Kayserili BoydakHolding oldu. Koza İpek Holding, Boydak Holding ve Dumankaya ailesine bağlı şirketler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda şirket TMSF'ye devredildi.

Bugüne kadar TMSF bünyesine geçen şirketler arasında Naksan Holding, son olarak Fi Yapı ve Akfa Holding de yer alıyor.

26 Eylül 2016 itibarıyla TMSF'ye devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı. Fon, bünyesindeki şirket sayısıyla Koç ve Sabancı gibi Türkiye'nin dev holdinglerini geride bırakıyor. TMSF'ye devredilen şirket sayısının gelecek dönemde daha da artması bekleniyor.

TMSF'NİN 2001 KRİZİNDEN SONRAKİ TECRÜBESİ ÖRNEK OLDU 

Bir şirketin TMSF'ye devredilmesinin ardından mahkemeden yazının gelmesiyle Fon Kurulu toplanarak, ilgili şirkete yeni yönetim atıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanının genellikle TMSF'deki daire başkanlarından oluştuğu yeni yönetimde, hukukçu, maliyeci ve finansçılar da bulunuyor. Fon, TMSF'ye devir öncesi şirkete atanan kayyumlar ile de yeni dönemde çalışabiliyor. 

"İcra kurulu gibi çalışan" yeni yönetim, adeta şirketin "röntgenini çekerek" yol haritasını belirliyor. TMSF'nin şirket yönetme alanında, 2001’deki büyük krizden sonraki tecrübesinin bazı ülkelere örnek olduğu belirtiliyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Borsaya da bekleriz tmsf senden iyi kazanç elde ederiz hem devlet kazanır hem biz
    Cevapla
  • Bayram 7 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz da devleti kurtaran halka erken emeklilik hediye edilmeli. Adam 45 yaşında 6500 iş günü çalışmışlığı var. Özel bir bankada çalışıyorken baskılarla işten atılmış. 8 aydır iş bulamıyor. İşkur çaycılık işi bulmuş. Bu adamın yaştan dolayı emekliliğine daha 8 yıl var. Sekiz yıl ne yapacak. 15 Temmuzda ülkeyi kahramanca savunmuş biri. Bu insan fazla defa, en azından asgari ücret kadar da olsa emekli maaşına razı. Darbe gerçekleşseydi devletin tüm kasası boşalacaktı. Devlet de vefa borcu olarak insanına böyle bir erken emeklilik uygulaması getirmeli.
    Cevapla
  • ... 7 yıl önce Şikayet Et
    Mağdur u oynamaya başlamışsın hayırdır büyük holdingler cezası varsa küçük büyük çekecek yoksa serbestte sana ne oluyor mağdur ?sen 15 temmuz şehitlerinden evini geçimini sağlıyanların artık o evi kim geçindirecek sen onu birkere düşündünmü paçoz avukat
    Cevapla
  • Magdur 7 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bana pacoz avukat diyeceğine on yargıdan kurtulmanı tavsiye ederim.Ben 2002 seçimlerinden bu yana her seçimde her durumda gönül verdiğim bu partinin sevdalisiyim bilader. Elbet suçu tespit edilen herkes çeksin cezasını buna sözümüz yok vatana ihanet affedilmemeli çünkü. Ama bir kardeşin suçu tespit edilmediği halde diğer kardeşlerin hem ticareti hemde hayatını karartmak bize yakışmaz sapla saman ayrılmalı bu yüzden yoksa benim derdim suçluları savunmak değil..
    Cevapla
  • Magdur 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah bu şirketlerin arasındaki sucsuzlarin mağdurların şirketlerini satarak değilde aynı şekilde iade ederler...suçsuz olan iş adamının iş yerini sattıktan sonra parasını ne yapsın ki
    Cevapla
  • El cevap 7 yıl önce Şikayet Et
    Suçu ispatlanmış holdingler gibi küçük büyük hiç fark etmez suçu ispat li olanın gözünün yaşına bakılmasın zaten. Dediğim gibi sapla saman ayrılmalı...
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sucu kanitlananlar tmsf ye devrediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle