İkinci el telefonda FETÖ tehlikesi!

FETÖ'nün iletişim ağı olan Bylock kullananlara yönelik operasyon başlayınca ikinci el telefonlarda büyük tehlike ortaya çıktı. İkinci el telefon alacaklar satış sözleşmesi almalı.

İkinci el telefonda FETÖ tehlikesi!
İkinci el telefonda FETÖ tehlikesi!
GİRİŞ 27.09.2016 13:29 GÜNCELLEME 27.09.2016 17:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Haber7/ Detay Haber

FETÖ terör örgütünün iletişim ağı olarak kullandığı ve kendi arasında haberleşmek için kullandığı şifreli Bylock isimli programın ortaya çıkması ve MİT'in şifrelerini kırarak programı kullanan isimlere ulaşması sonrası FETÖ'cüler ellerindeki telefonları yok etmeye başladı.

MİT'in Bylock kullanan isimleri belirlemesi sonrası deşifre olmakla karşı karşıya kalan FETÖ'cüler ellerinde telefonları ikinci el piyasasında elden çıkarmaya başladı.

İSTİHBARAT ÖNLEM ALDI

Konu ile ilgili olarak istihbarat birimleri önlem alarak şüpheli isimlerin eski telefonlarını da incelemeye aldı. IP numarası üzerinden hareket edecek istihbarat birimleri kaybedilen veya satılan telefonları bularak inceleyecek.

2. EL TELEFON ALIRKEN DİKKAT

Satın aldığınız telefon daha önce FETÖ mensupları tarafından kullanılmış yada bir suça karışmış olma ihtimaline karşı kendinizi savunmanız ve paranızı korumak için 2. el telefonu aldığınız kişi ya da satıcı arasında bir satış belgesi düzenlemesi gerekiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    bylock programı yanlışlıkla yüklense bile eski chat odaları gibi şifreli odalara giriş yapabilmeniz için abilerden şifre alınması gerekir. Yani ilgisi olmayan kullanamaz
    Cevapla
  • recep tayyip 7 yıl önce Şikayet Et
    fatura fatura fatura
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar telefonlarini neden satsinlar bile bile kendilerini ele verirmi hainler bu kadar yil icimize sizan hainler kirip atarlar yok ederler yakarlar bunlar ve bu gibi hadiseleri çıkararak hslkin kafasını karistiriyorlar
    Cevapla
  • Selâmi 7 yıl önce Şikayet Et
    fabrika ayarlarına çevirdikten sonra kullanın.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim şart' sanki fabrika ayarına alınca ( imei ) değişiyor....
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu programı yükleyip art niyetli olarak malum amaçla kullananlara gereği yapılsın tabi. ama yanlışlıkla veya bilmeyerek yükleyip bir şey anlamadan geri silen insanlara da zarar gelmez inşallah. yapılan her iş adil olmalı.
    Cevapla
  • Omer 7 yıl önce Şikayet Et
    Program sadece flash bellek micro hafıza kartları ve bilgisayarlar araciliğiyla yüklenir. Örgütle bağlantısı olmayan asla temin edemez
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    işte bu zor bir durum nasıl çözerler bilemem ama masum olanlarda mutlaka vadır, bu durumda olanlar Allaha sığınsın sabretsinler sevap alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle