FETÖ'nün izleri HGS'den siliniyor

HGS'nin yazılımları bazı FETÖ'ye bağlı şirketler tarafından üretilmişti. Şimdi o yazılımlar güncelleniyor.

FETÖ'nün izleri HGS'den siliniyor
FETÖ'nün izleri HGS'den siliniyor
GİRİŞ 26.09.2016 15:24 GÜNCELLEME 26.09.2016 15:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile Gebze İzmit Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki yazılımları yenileyen İntetra şirketinin, yazılımın tamamını 3 ay içinde yenileyerek PTT’ye teslim etmesi bekleniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'ye (FETÖ) bağlı şirketlerin ürettiği Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) yazılımları yenileniyor. HGS'deki FETÖ izleri siliniyor. Türkiye'nin milli projeleri olan Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Gebze İzmit Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda HGS yazılımları yenilendi.

'ÜCRET ALMADIK'

Daha önce FETÖ izi bulunan HGS'nin yenilenerek PTT'ye devredildiğini belirten İntetra Genel Müdürü Mehmet Ömerbeyoğlu, "HGS sistemindeki yazılımların tümünü milli yazılım haline getirip 3 ay içinde PTT'ye teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

HGS'nin, PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) işbirliğiyle Eylül 2012'den bu yana faaliyet gösterdiğini anlatan Ömerbeyoğlu, "2015 yılı Aralık ayından bu yana PTT'nin alt yüklenicisi olarak, sistemin bakım ve onarımını yapıyoruz. Sistemdeki bazı uyumsuzlukları tespit ettikten sonra yazılımları yenilemeye başladık" diye konuştu.

Ömerbeyoğlu ayrıca, yenileme için ücret almadıklarını da sözlerine ekledi.

Yeni Şafak

YORUMLAR 4
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    intetra imşallah sağlamdır. Eğer öyleyse onları tebrik tebrik ediyorum. Herkes taşın altına elini hatta kafasını koymalı bu memleket başka türlü kurtulmaz. Yapacağımız fedekarlık ve emek Allah (C.C) katında karşılığını bulacaktır. Bu millet 15 Temmuz da şehadete vardıracak imana sahip olmasaydı. Göklerden yardım gelirmiydi sanıyorsunuz
    Cevapla
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    hamam böceklerinden beter üremişler, türemişler... şiddetli bi ddt lazım...heh heh...
    Cevapla
  • rumuz 7 yıl önce Şikayet Et
    daha nerden cikacaklar acaba biz almanyadan arabayla izine geldik ve hgs iki hafta gec aldik ve bankiya ödemeye gittik bizden tam 11 kat ceza aldilar vallahiya cok sasirmistik iki kati olsun hadi uc 11 kat ta neyinnesi .zikkim olsun seref yoksunlari na
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    intetra kim. du bakali nassı bi oyun içindeyiz. yazılım açık kodlu alınsın.
    Cevapla