Atatürk Havalimanı'nda yeni güvenlik önlemleri

Atatürk Havalimanı'nda bombalı terör eyleminin ardından arttırılan güvenlik önlemlerine bir yenisi daha ekleniyor

GİRİŞ 22.09.2016 13:59 GÜNCELLEME 22.09.2016 14:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran'da yaşanan terör saldırısının ardından arttırılan güvenlik önlemlerinden çalışanlar da etkileniyor.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı terminal binasına ilk giriş güvenlik noktalarından geçen tüm personelin kemer çıkarmasının uygulamaya konulmasının ardından yeni önlemler geldi. Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulamaya göre tüm personelin gümrüklü alana geçmek için kullandığı personel kapılarından artık ellerinde çay, kahve, açık su ve buna benzer açık sıvı maddelerle gümrüklü alana geçişi yasaklandı.

Gümrüklü alana geçmek isteyen personel, ellerindeki açık sıvı maddeleri giriş kapısındaki güvenlik noktalarında bırakacak. Personel girişlerine ayrıca sıvı sıvı tarayıcı dedektörleri alınacak. Sıvı patlayıcı tespit makinesi personel kapılarından geçen tüm personelin ellerindeki kapalı olan sıvıları analiz edecek.
 
SIVI PATLAYICI TESPİT CİHAZI NASIL ÇALIŞIYOR

Mevcut uygulamada pasaport kontrolünden geçen ve beraberindeki sıvıları uçağın kargosuna vermeyen yolcuların sıvıları çöpe atılıyor. Yeni uygulamada ise su veya benzeri sıvıları yanlarında el çantasında taşıyan yolcular sıvıları görevliye teslim edecek. Görevli sıvıyı patlayıcı tespit dedektörüne yerleştirecek. Yaklaşık 15-20 saniye süren işlemin ardından sıvının patlayıcı içerip içermediği analiz edilecek. Patlayıcı içermesi durumunda sıvıya el konulacak ve detaylı incelemeye alınacak. Herhangi bir patlayıcı ve tehlikeli madde içermiyorsa yolcuya geri verilecek ve yolcu sıvıyla uçağa girebilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet aynı uygulama hamburg ve Almanya'nın bircok havalimanında var
    Cevapla
  • Izmirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Izmirimi unutmayin.
    Cevapla