Doğu'dan PKK'ya ortak ses: Lanetliyoruz!

Doğu Anadolu'daki siyasi parti ve STK temsilcileri, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi

Doğu'dan PKK'ya ortak ses: Lanetliyoruz!
Doğu'dan PKK'ya ortak ses: Lanetliyoruz!
GİRİŞ 21.09.2016 12:16 GÜNCELLEME 21.09.2016 12:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu Anadolu'daki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, siviller ve güvenlik güçlerinin yanı sıra siyasetçilere yönelik saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK'yı lanetledi.Bölgedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın siviller ve güvenlik güçlerinin yanı sıra siyasetçileri de hedef alan saldırılarını kınadı.

PKK "HALA AYAKTAYIM" MESAJI VERMEYE ÇALIŞIYOR

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı olan Ahmet Budak'ın terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildiğini hatırlattı.

Taşkesenlioğlu, PKK'nın aldığı bu darbeler sonucu kendi tabanına "ben buradayım, hala ayaktayım" mesajı verebilmek için sansasyonel eylemler yapmaya başladığını dile getirerek, özellikle siyasilere yöneldiklerini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da saldırı düzenlendiğini anımsatan Taşkesenlioğlu, "Bundan sonra da PKK bunları yaparak siyasilere 'ben güçlüyüm, gerekirse senin de canına kastederim, sen de yolumdan çekil' demek istiyor. Biz biliyoruz ki siyasi anlamda yakaladığımız Yenikapı ruhuyla da birlik ve beraberliğimizle PKK terör örgütüne karşı tek vücut olarak siyasi anlamda da mücadele veriyoruz. Bizi yıldırmaya çalışacaklar ancak devletin hangi kademesinde görev yaparsanız yapın doğru işi yaptıktan sonra yanlış yapanların da ayaklarına basmış oluyorsunuz. PKK da bunu yapmaya çalışıyor ama şunu bilsinler ki hangimizin canına kast ederlerse etsinler bu yola çıkınca halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

KARS

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de ülkeyi bölmek isteyen iç ve dış güçlerin boş durmayarak hainliklerine devam ettiğini belirterek, "Ülkemizde maalesef iç ve dış mihraklar, hainler var, bu hainler durmuyorlar, ülkemizin memleketimizin içerisindeki terör örgütü PKK, FETÖ, DAEŞ ve diğer terör örgütlerinin hepsi güçlerini kaybedince, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dik duruşlarıyla güvenlik güçlerimizin iyi çalışmasıyla paramparça oldu." dedi.

IĞDIR

İlim Yayma Cemiyeti Iğdır Şube Başkanı Nevzat Acil, terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmak için korku ve tehditlere başvurduğunun ve bu tür çirkin politikalarla hedeflerine ulaşamayacaklarının altını çizdi.

Yaşanan terör olaylarına rağmen Türkiye'nin bölgenin bir numara gücü olduğunu belirten Acil, "Terör örgütü kamu düzenini bertaraf ederek huzursuz ve güvensiz bir ortam oluşturmak, masum sivil insanları canına kastedip bir korku toplumu oluşturmak, devletimizin bekasına ve milletimizin selametine göz dikmiştir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, vatandaşlarımızın bu topraklara olan samimiyetine, bağlılığına tahammül edemeyen terör örgütünün eylemlerini canice işleyerek bölgede tek tip insan modeli oluşturmaya çalışmaktadır." diye konuştu.

ERZİNCAN

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut ise terör örgütlerine karşı milletten aldıkları destekle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Bulut, ülkenin 30 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiğine işaret ederek, "Yıllardır yapılmadık bir şey kalmadı ama maalesef bir türlü sonuçlandıramadık. Son zamanlarda hükümetimizin almış olduğu kararlar ve kararlı uygulamaları üzerine fazla gitmesi, tabii terör örgütü de artık amacına erişemeyeceğini anlaması üzerine artık ferdi kişisel eylemlere başladı. Canlı bombalar göndermek halkı tehdit eden, huzursuz eden ve siyaseten etkili olup teröre karşı mücadele veren siyasi partilerde ki insanları yıldırmak ve siyasi desteği bu kararlı tutumun arkasından çekmek adına yapılan bir olaydır." ifadelerini kullandı.

ARDAHAN

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, terör için yapılacak bir yorum olmadığını söyledi. "Terörün hangi yeri doğru olur ki" sorusunu yönelten Köksoy, "Terörist sonuçta. Buradaki durum ve eylem, tamamen AK Parti Hükümeti'nin kararlı uygulamalarından, duruşundan kaynaklanan rahatsızlıktır. Başka bir şey yok. Terör için yapılacak bir yorum yok. Karşısında topyekun, milletçe durmamız gereken ve lanetlememiz gereken bir durum. Bu şekilde baş etmiş olacağız." dedi.

 

YORUMLAR 1
  • musti34 7 yıl önce Şikayet Et
    hayi imanlı kürt kardeşlerimiz şu pkk ermenilerinin arkasından çıkın devlet her hakınızı verdi ve devam edecek vermeye
    Cevapla