Türk gemilerini 'Türkiyeli yapma' çalışması

Sahibi Türk olduğu halde vergi yüzünden yabancı ülke bayrağı asan gemiler için düzenleme yapılıyor.

Türk gemilerini 'Türkiyeli yapma' çalışması
Türk gemilerini 'Türkiyeli yapma' çalışması
GİRİŞ 19.09.2016 12:19 GÜNCELLEME 19.09.2016 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sahibi Türk olduğu halde yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili bir düzenlemeye gittiklerini belirtti.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahibi Türk vatandaşı olan ancak vergi yükü nedeniyle yabancı bayrak taşıyan yat ve gemilerle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla çalışma yürüttüklerini belirtti.

'BİZİ ÜZÜYORDU'

Bu gemilerin Türk bayrağı taşıması için başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Tüfenkci, "Bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla çalışıyoruz. Özellikle sahibi Türk olan yat ve gemilerin birtakım vergisel dezavantajlardan dolayı yabancı bayrak çekmesi bizi üzüyordu.

'SIKINTI OLUYORDU'

Hem Türkiye'nin vergi kaybına neden oluyordu hem de uluslararası arenada varlığımız noktasında sıkıntılar oluşturuyordu. Bununla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla bünyesinde, bu dezavantajlı vergi ortamının kaldırılarak özellikle sahibi Türk olan yatların Türk bayrağı çekmesi ve Türk limanlarına demirlemesi noktasında çalışmalarımız sona ermek üzere. Vergisel avantajlar getireceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Serkan Özkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece o değil! Dolaylı vergileri de kaldırır, vergiyi Rahmetli Erbakan Hocanın da dediği gibi % 18 den 8 e indirirseniz, Teşvik olur, üretim artar. o vergiler işçiye akar işçi de ihtiyaçları için kullandığı için vergi olarak gene geri döner!
    Cevapla