Yeni saat uygulamasında mesailer nasıl olacak?

Saatlerin geri alınmama kararıyla birlikte batı illerinde çalışma saatlerinin karanlıkta başlayabileceği gündeme geldi.

Yeni saat uygulamasında mesailer nasıl olacak?
Yeni saat uygulamasında mesailer nasıl olacak?
GİRİŞ 08.09.2016 17:32 GÜNCELLEME 08.09.2016 17:38
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Kış saati uygulamasının kaldırılması, bu yıldan itibaren yürürlüğe giriyor. Bu hafta açıklanan kararnameyle birlikte, 30 Ekim'de saatlerin 1 saat geri alınmayacağı ve yaz saati olarak bilinen uygulamanın yılın 12 ayı boyunca devam edeceği duyuruldu.

MESAİ SAATLERİ

Her yıl Ekim ayında saatlerin bir saat geri alınmasıyla, mesainin tümTürkiye'de havanın aydınlanmasının ardından başlaması hedefleniyordu.

Ancak yaz saatinin sürekli olmasıyla kış aylarında mesai başlangıç saatinin özellikle batı illerinde henüz hava aydınlanmadan gerçekleşmesi gündeme geliyor.

AYARLAMA GELEBİLİR

Yaz saatinin sürekli hale getirilmesi için uzun yıllar çalışmalar yürüten eski Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2014'te konu gündeme geldiğinde valiliklerin illere göre mesai başlangıç ve bitiş saatlerini ayarlayabileceğini söylemişti.

Türkiye'nin batı ve doğu uçları arasında 76 dakikalık fark bulunuyor. Valilikler, bulundukları ilde güneşin doğuş saatine göre mesai saatlerini erkene ya da geçe alma yetkisine sahip. Yani doğu illerinde mesai 8'de başlarken, Batı'da mesai başlangıcının 9'a kadar sarkması olası.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 100
  • MİRZA 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar çok isabetli zira akşam vaktinde hava henüz kararmamış olacak ayrıca seher vaktinin bereketinden daha fazla insanımız faydalanacak.
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede çalışanların yüzde kaçı bu mesai saatlerine göre çalışoyor özel sektöre bir bakın günlük 12-14 saat arası şılışan insanlarvar neden devlet işinde bir kadro açılınca yüzbinlerce başvuru yapılıyor sanıyorsunuz
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Mesai saatleri valiliğin belirleyeceği saatlerde degişebilecek.
    Cevapla
  • kiraz 7 yıl önce Şikayet Et
    En sevmediğimiz saatlerin ileri geri alınmasıydı çok şükür kurtulduk.en kötüsüde kış uygulamasıydı geceler çok uzun oluyordu bitmek bilmiyordu
    Cevapla
  • hadde 7 yıl önce Şikayet Et
    biri hükümete yanlış danışmanlık veriyor. halkın ve bilişimcilerin hükümete tepki göstermesini istiyor. fetöcüler hala hükümet civarında anlaşılan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle