İşte Murat Ülker'in yeni hedefleri

İngiltere'de Türk gazetecilerle bir araya gelen Murat Ülker, pladis'in gelecek hedeflerini açıkladı...

İşte Murat Ülker'in yeni hedefleri
İşte Murat Ülker'in yeni hedefleri
GİRİŞ 05.09.2016 11:14 GÜNCELLEME 05.09.2016 11:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

United Biscuits’i satın aldıktan sonra esas işi olan bisküvi, çikolata ve kek pazarında global konumunu daha da güçlendirmek amacıyla bu alanlarda faaliyet gösteren şirket ve markalarını (Godiva-McVties-Ülker) pladis çatısı altında toplayan Yıldız Holding, global rekabete de Türkiye’den hazırlanıyor.

DÜNYA LİDERİ ŞİRKET HAYALİ

İngiltere’de Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Murat Ülker, “Babamın açtığı yoldan Ülker Ailesi olarak birlikte kurduğumuz “dünya lideri şirket” hayalini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bir ülkenin özel sektörünün başarısının o ülkenin tanıtımında önemli rol oynadığına inanıyorum. Bizim dünyaya açılmamızın da Türkiye’nin olumlu imajına müsbet katkısı olduğunu düşünüyorum. 1993 yılında ilk yabancı ortaklığımızı yaptık. Şimdiyse, Danimarka’dan Japonya’ya, ABD’den İspanya’ya dünyanın dört bir yanından ortaklarımız var. Yeni kurduğumuz pladis ile 73 milletten 26,000 kişilik bir aile olarak 13 ülkede 36 fabrika ile 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyoruz. Yıldız Holding’de toplam 50.000 çalışanımız 77 fabrikamız var, 100’ün üzerinde ülkede operasyon yönetiyoruz. Türkiye’de 51 adet fabrikamız var Ayrıca, global arenada esas işimizde hızla ilerlerken, Türkiye’de bizim için stratejik öneme sahip gıda ve gıda dışı iş alanlarımızda da büyümeye devam edeceğiz.” dedi.

ÜLKER’İN 2021 HEDEFİ

Ülke ailesi olarak hayalini açıklamayan Murat Ülker, “Bu hedeflere ulaşmak için orta vadede şunları önceliklindendik. Tüm dünyada Çikolata satışlarımızı 2 misline çıkaracağız. Bisküvi satışlarımızı önümüzdeki yıllarda %50’den fazla artıracağız. Bu büyümeleri destekleyecek, bizi 2021’e taşıyacak kapasite yatırımlarını süratle bitirmemiz lazım. Bu yatırımların çoğu Türkiye’de olacak. Çikolatada 2 kat, kekte 3 kat, şeker sakızda 4 kat kapasite artırımına gideceğiz" dedi.
 

Global şirket olma hayallerinin 1970’lerde İngiltere’de atıldığını hatırlatan Ülker, “1970’lerin sonunda İngiltere’de fabrika gezmiştik. O zamanlar Ortadoğu’ya ihracatımız yeni yeni başlamıştı. Bu fabrikaları görünce, “Biz de daha büyük bir yolculuğa çıkmalıyız dedik. Sonra 90’larda Amerikalı bisküvi devi Nabisco’un doğu kanadı satılıyordu, gittik teklif verdik. Alamadık ama, tecrübe edindik. O tecrübeler bugün bizi buralara taşıdı. Şimdi ise, global pazarın en aktif ve en hızlı büyüyen şirketi olmak için çalışıyoruz” dedi.

ÜLKER’İN TEK RAKİBİ

Bölgesel yapılanmaya önem veren pladis’in dünyada sadece bir tane rakibi var.  Dünyada çikolata, bisküvi, kek şeker ve sakız alanında üretim yapan sadece iki firma bulunuyor. Biri pladis diğeri ise Mondelez.

ÜLKER'İN YENİ HEDEFİ: HEDEFTE İNGİLTERE  VE AMERİKA VAR

Global ölçekte sektörün en hızlı büyüyen oyuncusu olmaya devam etmek isteyen pladis'in hedefinde İngiltere'de ve Amerika'da premium çikolata liderliğini ele geçirmek var. Türkiye ve İngiltere'de pazar liderliğini elinde bulunduran pladis Afrika’da önümüzdeki 3 yıl içerisinde en büyük 2 oyuncudan biri olmak istiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • berk 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikaya gittiğinde pensilvanyayada uğramayı unutmasın .NURAT ÜLKER.nasılsa hocasıdır..
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Gündem değiştirme yolu
    Cevapla
  • Osmanlı1454 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkerin ürünlerini açıkca sölemek istersem hiç beğenmiyor ve almıyorum. Sanki kuyu suyu ile yapılmış gibi kekleri ve bütün ürünleri...
    Cevapla
  • Yahya 7 yıl önce Şikayet Et
    Torku torku torku gerisi traş
    Cevapla
  • Sungur 7 yıl önce Şikayet Et
    ülker benim için çoktan bitti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle