Mardinli iş adamları, Akkuş'u başkan seçti

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) üyelerin yoğun ilgi gösterdiği olağan kongresinde Başkanlığa Abdulkadir Akkuş’u seçildi.

Mardinli iş adamları, Akkuş'u başkan seçti
Mardinli iş adamları, Akkuş'u başkan seçti
GİRİŞ 05.09.2016 09:15 GÜNCELLEME 05.09.2016 09:15

Kısa adı MARİŞ olan Mardinli İş Adamları Derneği İstanbul Yedikule'deki Mardin Federasyonu Tesislerinde, MARDİNFED genel başkanı İbrahim Biter, İBB Bahçelievler meclis üyesi Mehmet Mazı ve İBB Avcılar meclis üyesi  Adnan Türkoğlu’ndan oluşan Divan heyetinin yönettiği kongrede Mehmet Şerif Yılmaz başkanlık  görevini Abdulkadir Akkuş’a devretti.

MARİŞ başkanı Abdlkadir Akkuş Yaptığı teşekkür konuşmasında “Mardin bir dünya markası  ve medeniyetin başkentidir ve biz memleketine aşık olan Mardinli iş adamları bunu farkında olduğumuz gibi, Mardin’imizin hak ettiği yerde ve ekonomik güçte olmadığınıda biliyoruz. Güç biriliği, fikir birliği ve emek birliği yaparak, ekonomik alanda Mardin'i uluslararası arenaya taşımak  azminde ve bunu başaracak güçteyiz.  Ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde her şeyin çözümünün birlik ve beraberliğimizle çözüleceğini biliyoruz. Binlerce yıldır Türkü, Kürtü, Arapı, Süryanisi, Yezidisi, Ermenisi ve Keldanisi ile hiçbir din, ırk ayırımı yapmadan bütün dünyaya huzur ve barış içinde yaşamanın nasıl olması gerektiği hakkında örnek olan biz Mardinliler, birlik, beraberlikle ekonomik zaferlerin ve kazımların nasıl olması gerektiği konusunda da dünyaya örnek olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başkan Akkuş’un ardından söz alan Mehmet Remzi Tanış“ Biz bu derneği kurarken Mardin adının büyüklüğünü, önemini ve üstlendiğimiz büyük sorumluluğu biliyorduk.  Bundan sonraki aşamada da MARİŞ’in önüne gelen her engeli rahatlıkla geçeceğini bir dünya markası olacağın da biliyoruz.  Çünkü Mardinlilerin Mardine olan aşkı hiçbir zaman engel tanımamıştır ve bundan sonra da asla tanımayacaktır” diye konuştu.

Başkanlığını Abdulkadir Akuş’un yaptığı yeni yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

Mehmet Remzi Tanış, Sabahattin Fidan , Nedim Kaya, Ezgi Esnik Günay, Levent Irmak, Yunus Emre İlhan, Şebnem Gürcun, Abidin Kurt, Fuat Bodur, Fevzi Başaran, Nail Özçelik, Muharrem Yavuz, Mehmet Kaya, Ayhan Aslan, Arzu Sıgdal, Ekrem Güneri, Şeyhmus Gözüoğlu, Onur Gözen, Nasır Duyan, Tacettin Yertüm, Ercan Akikol, Nuri Enez, Adnan Türkoğlu, Masum Deniz, Ekrem Uca, Mahmut Cuci, Murat Kurşun, Behiye Beşer, Sedat Erden

Yurt içi ve yurt dışından kongreye katılan Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) üyelerinin dilek ve  temenni konuşmalarının ardından, Tarihi Kent Mardin Softasının hazırladığı yemekleri yerken  sahneye çıkan yerel sanatçılar Hasan Çuha ve Orhan Şahkullubey verdikleri resitalle kongreye katılan üyelere unutulmaz dakikalar yaşattı.