GSS borcu nasıl yapılandırılır? GSS borç sildirme başvurusu

Gelir testine girmeyen milyonlarca kişinin genel sağlık sigortası borç yapılandırması bugün itibariyle başladı. Peki GSS borç sildirme işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar

GSS borcu nasıl yapılandırılır?  GSS borç sildirme başvurusu
GSS borcu nasıl yapılandırılır? GSS borç sildirme başvurusu
GİRİŞ 01.09.2016 10:31 GÜNCELLEME 01.09.2016 10:31

01 Eylül perşembe günü itibariyle GSS borç yapılandırma ve borç sildirme işlemleri başladı. Gelir testi yaptırmayan milyonlarca kişi bugün itibariyle genel sağlık sigortası borçlarını yapılandırabilir. Peki GSS borç sildirme işlemi nasıl yapılır? GSS gelir testi başvurusu ve detayları haber7.com'da

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurmak isteyen kişiler yerleşim yerindeki (ikametgahlarının bulunduğu) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi başvurusunda bulunabilecekler.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Daha önce gelir testine gitmediği için yüksek GSS borçlarıyla karşılaşanlara yeni bir hak verilecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar bugün itibaren gelir testine başvurabilecekler. Başvuru yapanlar, gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması halinde sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

Genel sağlık sigortalılarının kanun kapsamına giren prim borcu asıllarının, gerek peşin olarak gerekse 12 ayda eşit taksitler halinde eksiksiz olarak ödenmesi durumunda, 5510 sayılı Kanun uyarınca hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammı tahsilinden vazgeçilecek. Ayrıca enflasyon oranında bir fark da ödemeyecek.

gss-borç-sorgulama

GSS BORÇ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? - TIKLA

GSS için borç sorgulama yapmak ve prim ödemeleri için de yine web tahsilat servisi kullanılmalıdır. Servis üzerinden yapılan sorgulamalar ile birlikte güncel borç durumu görülür. Aynı zamanda kişilerin sigortadan yararlanıp yararlanmadığı da aynı şekilde görülmektedir. Bu açıdan borç durumu dışında sigortanın aktif olup olmadığı ya da herhangi bir dönem içerisinde sigortadan yararlanıp yararlanılmadığı sorgulama ile öğrenilebilir. Web tahsilat servisi üzerinden yapılan tüm sorgulama işlemleri tamamen ücretsizdir. Bu açıdan kişiler istediği zaman sorgulama yaparak bilgi alabilir.