En girişimci ve yenilikçi üniversite açıklandı!

Bakan Özlü, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarını açıkladı.

GİRİŞ 23.08.2016 10:31 GÜNCELLEME 23.08.2016 11:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarını açıkladı.

Özlü'nün Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nda yaptığı açıklamaya göre, Sabancı Üniversitesi, Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversitesi oldu.

TAKİP EDEN ÜNİVERSİTELER

Bu üniversiteyi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi izledi.

'LİSTEDE DİKKATE ALINAN...'

Faruk Özlü, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Beş yıl önce başlatılan endeks çalışmaları, bugün başta üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere kamuoyu tarafından merakla beklenen bir sıralamaya dönüştü.

Şunu vurgulamam gerekiyor, bu endeks, üniversitelerin eğitim kalitesine göre sıralandığı bir liste veya en başarılı üniversiteyi ortaya koyan bir sıralama değildir. Bu endeks kapsamında dikkate alınan, sadece ve sadece üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarıdır.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • zmc 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda gördük ki okuyan vatan haini oluyor. şimdi bu üniversiteler yerli ve milli insan yetiştiriyor mu? yetiştirmiyor mu? asıl kriter bu olmalı.
    Cevapla
  • cüneyt beyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    okuyan vatan haini mi oluyor,,,yazık yazık kafaya bak
    Cevapla
  • zanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    hocaların kaçta kaçı milli acaba? Akademisyen sıfatıyla rektör olan bir kişi, altında çalışan insan paralelcileri ihbar ediyor, ses çıkartıyor diye, "Senle bu iş bittikten sonra görüşeceğiz, sesin fazla çıktı" şeklinde tehdit edebiliyor.
    Cevapla
  • dertli 7 yıl önce Şikayet Et
    Özel üniversite aynı özel sektör gibi çalışıyor bana kazandır ki sana para vereyim diyor aldığı hocalar hepsi gerek yayın gerek buluş yapma zorunluluğu var devlet üniversiteleri çiftlik projeler birileri doçent prof olsun diye yapılıyor memlekete fayda olsun diye değil. Memlekete faydalı olsun diyen adamın da burnunda getirirler çok iyi biliyorum. Çöüzm de basit aslında doktora harici bütün ünvanları kaldıracaksın doçent profesör yardımcı doçent o zaman kişi akademik yükselme için değil ülke ve milli menfaatler için çalışmaya başlayabilir. Zaten güzel memleketimin hiçbir kurumunda denetleme yok iken üniversiteler daha da başı bozuk olur. Saygılarımla
    Cevapla