Elvan: Yabancılar kaygılanmasın

Kalkınma Bakanı Elvan, darbe girişimi nedeniyle yabancı yatırımcıların hiçbir kaygı içerisinde olmaması gerektiğini belirtti.

Elvan: Yabancılar kaygılanmasın
Elvan: Yabancılar kaygılanmasın
GİRİŞ 17.08.2016 18:54 GÜNCELLEME 17.08.2016 18:54

Kalkınma Bakanı Lütfi elvan, Bükreş'te Rumen ve Türk iş adamlarıyla yaptığı görüşmenin ardından yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Darbe girişiminin Türkiye ekonomisine sınırlı etkilerinin olduğuna değinen Elvan, ekonomik göstergelerinin şeffaf ve herkese açık olduğunu vurguladı. Elvan, Türkiye'nin ekonomik göstergeler itibarıyla Avrupa'nın en iyi ekonomileri arasında yer aldığına dikkati çekti.

Bakan Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik birçok adım atıldığını belirterek, Rumen iş adamlarını ülkenin sağladığı fırsatları yerinde görmeleri için Türkiye'ye davet etti.

'FETÖ'NÜN ALGI OPERASYONU'

Elvan, bir basın mensubunun, "Darbe, girişimci yabancı yatırımcıyı korkutmayacak mı?" sorusu üzerine, "Darbe girişimi nedeniyle yabancı yatırımcılar hiçbir kaygı içinde olmasınlar. Biz onlara hep kucak açtık ve açmaya devam edeceğiz. Son günlerde Türkiye'ye yönelik dezenformasyonun çok yoğun olduğunu görüyoruz. Bu, FETÖ mensupları tarafından yapılan bir algı operasyonudur" diye konuştu.

Romanya'da bulunan ve FETÖ'ye destek veren Türk şirketler ile okullar hakkındaki bilgileri Romanya hükümetine ilettiklerini belirten Elvan, gerekli adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

MUHALEFETTEN DE İSİMLER VARDI

Elvan'ın heyetinde yer alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da darbe girişimine karşı siyasi partilerin ortak bir tavır sergilediğini belirterek, söz konusu dayanışmanın önemine değindi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise birçok Avrupa devletinin darbe girişimine karşı sessiz kaldığına dikkati çekerek, bu süreçte Türkiye'ye destek veren Romanya'ya teşekkür etti.

KAYNAK: DHA