Osmangazi bereketi!

Osmangazi Köprüsü'nün bayram süresince bedava olması turizmi canlandırdı. Vatandaş; Körfez’i 4 dakikada geçip tatil beldelerine akın etti.

GİRİŞ 07.07.2016 12:20 GÜNCELLEME 07.07.2016 14:22
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü, vatandaşın yüzünü güldürdü. Köprünün bayram boyunca bedava olması tatilcileri harekete geçirdi. Eskiden 2 saatte geçilen yol, köprü sayesinde 4 dakikada geçildi. Vatandaşlar vapur kuyruğunda beklemeden rahatça yol aldı. Hareketlilikten turizmci de nasibini aldı. Çeşme, Kuşadası, Bodrum tatilci akınına uğrarken; konaklama tesislerindeki ve plajlardaki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Turizmciler "Osmangazi bereketi yaşıyoruz" diyerek, köprünün bedava olmasının işlerini olumlu etkilediğini söyledi. Zor günlerin ardından köprünün açılışı ile bir anda bayram ettiklerini söyleyen turizmciler, "Rusya krizinin ardından kayıplarımız büyük ama köprünün getirdiği bayram hareketliliği ile bir nebze yaralarımızı sardık. Osmangazi Köprüsü turizmciye ilaç oldu" dedi.

KÖRFEZ MANZARASI...

Osmangazi Köprüsü selfie çekenlerle ilginç görüntülere sahne olurken; Yalova Altınova Belediyesi de köprüye tur organize etti. Altınova Belediyesi, üstü açık gezi otobüsüyle vatandaşlara Osmangazi Köprüsü'nde tanıtım gezisi düzenledi. Belediye, bayramın 1'inci ve 2'nci günü ring servisleri yaparak, vatandaşların Osmangazi Köprüsü'nden geçmelerini sağladı. Köprünün bayram tatili sonrasındaki geçiş fiyatının araç sınıflarına göre 62.10 lira ile 282.15 lira arasında değişeceği açıklandı. Binek otomobil geçişi ise 88.75 lira olarak belirlendi.

Osmangazi'den 5 günde 400 bin 523 araç geçti

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından köprüden kaç araç geçtiğini açıkladı. Vali Güzeloğlu, "İzmit Körfezimizin ve ülkemizin gözbebeği, Osmangazi Köprümüzün günlük araç geçiş sayıları. Nice eserlere inşallah" diye paylaşımda bulunarak, 1 Temmuz günü 49 bin 942, 2 Temmuz günü 83 bin 147, 3 Temmuz günü 83 bin 710, 4 Temmuz günü 75 bin 650 ve 5 Temmuz günü 108 bin 74 bin olmak üzere 400 bin 523 araç geçişi olduğunu açıkladı. 



KÖPRÜYE ÖZEL TUR

Bölgede yaşayanlar, üstü açık turist otobüsleriyle Osmangazi Köprüsü'nde gezinti yapmaya başladı. Vatandaşlar, "Yatırımlarla Türkiye büyüyor. Gurur duyuyoruz" dedi.

YORUMLAR 32
  • Huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete hayırlı olsun. Emeği geçenlerden ALLAH CC rakı olsun. Bir eksiği var avı ye yapılan mescit çok çok ufak abdest iki musluk şu gideri yok mescit yapılanması komple iyileştirilmesi.
    Cevapla
  • Mustafa Okka 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar okul hastane yol köprü yapmayanlar paraları ne yaptı diye soran yok. Şimdi akılları çalışıyormuş gibi kim yaptı kim ödedi kim alacak gibi sorular soruyor. Akılları çalışsaydı 2 saat ne demek anlarlardı. 80-100 TL yakıt demek 2 saat.. o parayı köprüye ver, 2 saat ömrüne ekle.. daha ne istiyorsunuz. Her seferinde 2 saat kazandıran köprü. İnsanın hayatını uzattı. Ömrün yollarda çürümez. Buradan fesat olanlara çaresini söylüyorum. Buz gibi bir su için rahatlarsıniz.
    Cevapla
  • Memnun Bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Herşey süper.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.Ancak dönüş trafiği tarihî olacak diye düşünüyorum.3. Köprüyü açmadan istanbul a gelişleri hızlandırmak yine istanbuldaki 2 köprüye aynı sürede daha çok yük bindirecek.Önce 3. Köprü beklenmeliydi kanımca.
    Cevapla
  • emin çiftçi 7 yıl önce Şikayet Et
    yapan başka firma parayı alan başka firma Sağol Reis ne demek
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    sen alsaydin iyi olurdu degilmi, mide bulandirmayalim koc, bu köprüyü kullnmak zarunda degilsin.
    Cevapla
  • Doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    o zaman simdiye kadar niye yapilmadi
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah nize büyük projeleri daha memmelketimize kazandırsın bu uğurda çalışan tüm lardeşlerimizi her türlü kazalardan belalardan şerlerden korusun.reisimize ve ekibine nice sağlıklı ve mutlu yıllarla ülkesine hizmet etmeti nasip eylesin.müslüman dünyasının gözbebği ülkemizi Allah görevinde utandırmasın magdur eylemesin ,mazlumların sığınağı ve Hamisi İslamın izzet ve şerefini tceltmeyi bu aziiz milletimize tekrar rucû eylesinç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle