Ülker kararını verdi! Godiva markete girecek

Dünyanın en eski çikolata markalarından Godiva, artık marketlerde de satışa sunulacak.

Ülker kararını verdi! Godiva markete girecek
Ülker kararını verdi! Godiva markete girecek
GİRİŞ 21.06.2016 08:37 GÜNCELLEME 21.06.2016 08:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İki dünya devi Godiva ve United Biscuits’i bünyesine katan Yıldız Holding’de (Ülker Grubu) değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. 5.2 milyar dolar ciroya sahip “Pladis” adında İngiltere merkezli bir şirket kuran ve atıştırmalık markalarını bu yapı altında toparlayan Yıldız Holding önümüzdeki günlerde bir önemli hamleye daha imza atacak. Dünyanın en eski çikolata markalarından Godiva’da bağımsız mağazalarla lüks konseptiyle satış stratejisi izleniyordu. Yıldız Holding önümüzdeki günlerde marka lisanslama anlaşmalarıyla birlikte Godiva ürünlerini market raflarına çıkararak daha geniş bir kitlenin ulaşabileceği sahaya sürecek.

GODİVA MARKETLERE DE GİRECEK

Hürriyet'in haberine göre; Pladis’in üç önemli bölgesinden biri olan Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya (TR, MENA & CA) CEO’su Mehmet Tütüncü, “Pladis yapılanması ile ürün portföyünü tamamladık. Üç markamız da birbirini çok iyi tamamlıyor. Ülker ve McVitie’s kendi kategorilerinde lider iki marka. Godiva’nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak. Böylece, her lokasyonda, herkes için ve her fiyat aralığında ürünü tüketicimizle buluşturmuş olacağız. Ülker, McVitie’s ve Godiva el ele vererek Pladis’i lider yapacak”dedi.

Godiva’nın pladis içindeki yapılanmasının Ülker ve McVitie’s’ten farklı olduğunu anlatan Tütüncü, “Godiva’nın mağazacılık ve perakende kısmı Pladis yapılanması içinde yer almıyor. Çünkü bu işin dinamikleri çok farklı. Pladis, Godiva’nın marka lisans anlaşması ile ürettiği farklı formatlardaki premium ürünleri pazarda tüketicisine daha yaygın olarak ulaştıracak. Önümüzdeki dönemde tüketici talebinin oluşacağını düşündüğümüz noktalarda Godiva markalı ürünleri müşterilerimizin beğenisine sunacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 9
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    istediğini al, sat!! biz artık ülker mamülü kullanmıyoruz...
    Cevapla
  • Resul 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülker tün yerli markalarını tek tek satıyor, yerine yabancı markaları alıyor. Neden bunu yapıyorlar bilmiyorum, ama artık Ülker ürünlerini alıp almamakta tereddüt yaşıyorum.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    bedava verseler almam da yemem de paralel olmadığına milleti ikna etmeli
    Cevapla
  • tarık 7 yıl önce Şikayet Et
    kafa bu işte kalite,marka değer,arge bizimkiler için önemli değil.yol üzeri tesiste,köyde,kasabada satınca,ürünün marka değeri artacak zannediyorlar.İşte bu kafa bir samsung bir apple bir tesla bir kinder bir zara yaratacak kafa değil.
    Cevapla
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş, şirketin merkezi neden istanbul değil, neden londraya taşıdın? böyle mi küresel merkez olacak istanbul?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle