Güney Kıbrıs'tan THY'ye sansür

Kıbrıs Rum Kesimi devlet televizyonu, EURO 2016'ya sponsor olan THY'nin reklamlarına sansür kararı aldı.

Güney Kıbrıs'tan THY'ye sansür
Güney Kıbrıs'tan THY'ye sansür
GİRİŞ 11.06.2016 13:38 GÜNCELLEME 11.06.2016 14:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye yönelik çok ilginç bir sansür kararı geldi. Kıbrıs Rum devlet televizyonu PIK (Rik), 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası resmi sponsoru olan Türk Hava Yolları’nın reklamlarını sansürleme kararı aldı.

ULUSLARARASI KURALLARI İHLAL EDİYOR

NTV’nin edindiği bilgilere göre, Rum devlet televizyonu PIK’in aşırı sağcı görüşleriyle tanınan spor müdürü Savvas Aristodemou, Avrupa Futbol Şampiyonası resmi sponsoru olan Türk Hava Yolları’nın reklamlarının yayınlanmaması talimatı verdi. 

Rum devlet yetkililerinin sessiz kaldığı talimat sonrasında, Türk Hava Yolları’nın reklamları sansürlenerek yerine başka görüntüler yayınlanıyor. 

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Rum tarafındaki resmi yayıncısı olan devlet televizyonunun, şampiyonanın resmi sponsoru olan THY’nin reklamlarını sansürleyerek, uluslararası yayın kurallarını ihlal ettiğine de dikkat çekiliyor. 

ÇÖZÜM ÇABALARINA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Sansür kararı alan Savvas Aristodemou’nun resmi gerekçesinde “bilinen nedenler üzerine yayınlamıyoruz” dediği ancak kurumdaki çalışma arkadaşlarına “adayı işgal eden Türkiye’nin devlet havayollarının reklamını yapacak değiliz” yönünde açıklamalar yaptığı belirtiliyor. 

Rum devlet televizyonu PIK’in THY reklamlarını sansürlemesi, adada 1 yılı aşkın süredir yürütülen çözüm çabalarındaki olumlu havaya gölge düşürebilecek bir gelişme olarak yorumlanıyor.

YORUMLAR 28
  • Hasan Atak 7 yıl önce Şikayet Et
    Dışarıda Türkiye düşmanlığını gördükçe, İçeride tek vucud olmamız ve çok çalışmamız gerekmektedir. Muhalefetin temsilcileri akıllarını başlarına almalıdırlar. Bu gemi hepimizin söz konusu Ülke çıkarları olduğunda, gerisi tferruattır.Ulus olarak tüm savaş gereçlerini kendimiz yapmamız vazgeçilmez bir hedef olmalıdır. Aksi halde bağımsızlıktan söz etmemiz hayal olacaktır.
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    çokta tınnn.
    Cevapla
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Rum Kesimi'ni ne zaman "devlet" olarak tanidik ki "devlet televizyonu" diyorsunuz???? Resmi kanal demeliydiniz. Daha bizim kendi medyamiz kendi milli davamizdan, resmi durusumuzdan bihaber.
    Cevapla
  • çetin 7 yıl önce Şikayet Et
    sırf thy sizi satın alır bee
    Cevapla
  • CAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türk'ü birleşmek için sabırsızlanıyor, hatta çıldırıyor bunlar için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle