Market devinden flaş karar

Market devi Makro Market borsadan çıkma kararı aldı.

Market devinden flaş karar
Market devinden flaş karar
GİRİŞ 28.04.2016 16:39 GÜNCELLEME 28.04.2016 16:39

Borsa İstanbul’da hisseleri işlem gören Uyum Market’in hâkim hissedarı konumundaki Makro Market borsadan çıkıyor. KAP’a yapılan açıklamada, elinde Uyum hisseleri bulunan yatırımcıların için belirlenen süre ile ilgili bilgi verildi. Makro Market adına yapılan açıklamada "Borsa İstanbul serüvenimize ara verme karan almış bulunmaktayız" denildi.

TOPLAM 313 MAĞAZASI VAR

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Ankara merkezli Makro Market’in 15 ilde 252 mağazası bulunuyor. Uyum Market’in ise 61 mağazası bulunuyor.Hisseleri Borsa’da işlem gören Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri San. ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 70 hissesi Verimed A.Ş.’ye ait. Şirketin yüzde 30 hissesi ise halka açık. Halka açık hissenin yüzde 92,23’ü Makro Market’e, yüzde 5,83’ü ise Makro Market’in ortaklarından Şeref Songör’e ait. Kalan yüzde 1,93’lük hisse ise küçük yatırımcının elinde.

KAP’A BİLDİRİLDİ

Bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan ‘Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları' kullanım süreci ile ilgili duyuru’ başlığı ile yapılan açıklamada, Makro Market’in, Borsa İstanbul’dan çıkma kararının olduğu bildirildi.  

YENİDEN DÖNMEYİ PLANLIYORUZ

Makro Grup Şirketler Başkanı Şeref Songör, yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde, daha güçlü bir yapı ile Borsa'ya dönmeyi umduklarını söyledi. Songör, Uyum'u ilk aldıkları süreçte, Makro ile birleştirmeyi planladıklarını, ancak bunun yasal yükümlülükler gereği mümkün olamadığını kaydetti.