Merkez Bankası'nın yeni başkanı...

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'nın atama kararnamesi imzaya açıldı.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı...
Merkez Bankası'nın yeni başkanı...
GİRİŞ 11.04.2016 14:41 GÜNCELLEME 11.04.2016 17:55
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın yeni başkanlığı için Murat Çetinkaya'nın atama kararnamesi imzaya açıldı.

MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?

1976 yılında doğan Murat Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve çift anadal programı kapsamında aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Çetinkaya, halen aynı Üniversitede uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora tez çalışmasını sürdürmektedir. 

Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararasıbankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. 

2003 yılından itibaren kariyerine Türkiye Halk Bankasında devam eden Çetinkaya, UluslararasıBankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık veYatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı. 

Çetinkaya 2008 yılından, Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 

Murat Çetinkaya, 29 Haziran 2012 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

KAYNAK: HABER7, UZMANPARA
YORUMLAR 22
  • Karnesi iyi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendine iyi olur iyişaallah
    Cevapla
  • Mehmet Er 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin Allah belasını versin batırdı lar bizi sahipsiz kaldık lanet olsun
    Cevapla
  • antifetö 8 yıl önce Şikayet Et
    dikkat nurcu olabilir
    Cevapla
  • Ugur 8 yıl önce Şikayet Et
    olsa ne olur ki?
    Cevapla
  • vitindiş 8 yıl önce Şikayet Et
    faizsiz sistem isteyenler paralarını bilhassa ziraat katılım ve vakıf katılıma aktarmalılar böylece devlet ve özel bankacılık faizsiz sahaya daha fazla yönelecektir. herkes gücü yettiğince Allah'a ve Resulüne hizmet etmeli...
    Cevapla
  • FAİZ 8 yıl önce Şikayet Et
    beni bitirmenız mumkun değilll çıkarım bıyerlerden gelırım yıneeeee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle