Mezar yerleri ev fiyatlarını solladı

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda 2 metrekarelik mezar yeri 714 bin liraya satılıyor. Bu paraya Nişantaşı’nda 2+1 daire satın almak mümkün.

Mezar yerleri ev fiyatlarını solladı
Mezar yerleri ev fiyatlarını solladı
GİRİŞ 10.04.2016 11:21 GÜNCELLEME 10.04.2016 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul'un göbeğinde defnedilmenin bedeli lüks semtlerdeki ev fiyatlarını geçti. Sahibinden.com’da yer alan ilanlarda, metrekaresi 150 bin lira olan 16 metrekarelik mezar yeri için 2 milyon 400 bin lira isteniyor. Mezarlık yeri, ünlü ailelere yakın olduğunda ise, fiyatlar Türk lirasından dolara dönüyor. Mesela Sabancı Ailesi’nin yakınında, 2 metrekarelik mezar yeri 250 bin dolar (714 bin TL). Bu fiyatlarla Nişantaşı’ndan 2+1 dubleks daire almak mümkün. Mezarlıklar Müdürlüğü ise mezarlık satışını sadece müdürlüğün yapabileceğini söylüyor.

ÜNLÜ YANINA GÖMÜLMEK EL YAKIYOR

Koç’tan Sabancı’ya, Yeşilçam’ın ünlü simalarından, Türk edebiyatının önemli isimlerine kadar Türkiye’nin sayılı zenginlerinin defnedildiği Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezar fiyatları el yakıyor. Mezarlıkta doluluktan dolayı yer olmamasını fırsat bilen mezar yeri sahipleri yıllar önce aldıkları ve kullanmadıkları yerleri değerlendirmeye çalışıyor. Mezar yeri satışının yapıldığı emlak sitesinde, İstanbul’dan bir kısmı 6, bir kısmı 2 kişilik toplam 11 mezar yeri ilanı bulunuyor. İlanı veren kişiler, genellikle ailelerin yurt dışında olduğunu ve mezarlığı kullanmadığını, bu yüzden satmak istediklerini söylüyor. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezar yerini satan (110 bin lira) M.A, kendi mezar yerinin satış yapılan sitedeki en ucuz yer olduğunu söylüyor. Sitede en çok dikkati çeken ilan ise 2 milyon 400 bin lira değerindeki mezar yeri. 6 kişilik 16 metrekarelik bu mezar yerinin metrekaresi, 150 bin liraya denk geliyor.

ŞİŞLİ'DEKİ EVDEN PAHALI

Bu mezar yerinin metrekare fiyatı Şişli’deki bir dairenin metrekaresinden daha pahalı. İlanda detaylar ise şöyle: “Zincirlikuyu’da, camiye 150 metre uzaklıkta, gasilhaneye yakın yapılı kullanılmamış aile kabristanı.” Mezar yerini görmek istediğimiz H.K ise mezarın çok temiz olduğunu belirterek, “Mezarlığın sahibi yakın bir dostum ve yurt dışında yaşıyor. Sadece mermerdeki isim değişecek. Tapuyu aile olduğu gibi devredecek. Devir hem noter hem de Mezarlıklar Müdürlüğü’nden yapılacak” diyor. Mezar yerini 600 bin liradan satışa çıkaran bir vatandaş ise mezar satışının Mezarlıklar Müdürlüğü’nden gizli bir şekilde yapılacağını söylüyor. Vatandaş, “Defin yapılmayacağından mezar yerini değerlendirmek istedik. Normalde bu tarz yerlerin satışı yasak” diyor.

İNTERNETTEN SATIŞI MÜMKÜN DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri ise, internet üzerinden mezarlık satışının yasal olmadığını belirtti. Yetkililer, “Mezar yeri sahiplerinin bu yerleri satması mümkün değil. Bunun devredilmesi için mezar yeri sahibinin birinci dereceden yakın akrabası olmak şart” şeklinde konuştu.

EN GÖZDE YER EYÜP VE KARACAAHMET

İnternet sitesindeki ilanlarda İstanbul’un meşhur mezar yerleri, Karacaahmet, Eyüp ve Topkapı Mezarlığı da yer alıyor. Karacaahmet’te ve Tarihi Eyüp Mezarlığı’nda 2 kişilik bir mezar yeri 250 bin liraya, Topkapı’da ise anıt mezara yakın olan tek kişilik bir mezar yeri 400 bin liraya satılıyor.

Kaynak: Yeniyüzyıl

YORUMLAR 2
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    köyde yer çokk,
    Cevapla
  • Besir 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet bencede hemde bedava üstelik Çamlık içinde bizim Mezarlıklar
    Cevapla