Başbakan'dan işadamlarına Whatsapp önerisi!

Başbakan Davutoğlu Finlandiya Türk-Fin İşadamları yuvarlak masa toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan'dan işadamlarına Whatsapp önerisi!
Başbakan'dan işadamlarına Whatsapp önerisi!
GİRİŞ 07.04.2016 11:20 GÜNCELLEME 07.04.2016 11:21

Başbakan Ahmet Davutoğlu Finlandiya'da Türk-Fin İşadamları yuvarlak masa toplantısında konuştu.

* Biliyorsunuz geleneğimizde Nasrettin Hoca hikayeleri vardır. Benim doğduğum yerden gelir. Dünyanın merkezi neresi diye sorulur eşeğimi nereye bağladıysam orası der. Yani dünyanın merkezi kavramı görecelidir.

* Afrika ve Avrasya coğrafyasının tam ortasındayız. Finlandiya'daki yüksek seviyedeki yatırımı, Türk girişimciliğiyle bir araya getirip bir sinerji yaratabilmek.

"İŞADAMLARINA HEDEF VERELİM"

* İşadamlarına bir hedef verelim. İki yıl içinde 3 milyar dolara ulaşsın. 2020'ye kadar da 5 milyar dolar. Dolar demeyelim, euro diyelim.

* Finlandiya'nın Türkiye'de 363 milyon dolar tutarında yatırım var. Ekonomilerimizin birbirini tamamlama özelliğinden dolayı. Türkiye'de yatırım yaptıklarında birçok şeye erişebilecekler. Nitelikli iş gücüne sahip olacaksınız. KOBİ'ler Türkiye'de çok güçlü.

* Dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. 3 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Her yere erişebileceksiniz. THY en büyük havayolu. İstanbul'da bir şirketiniz olursa istediğiniz yere gidebilirsiniz.

"İŞ CAMİASINDAKİ İLİŞKİ DAHA İYİ OLACAK"

* Başka bir hedefimiz; İstanbul'u küresel bir finans merkezi haline getirmek. Finans merkezine sahip olacaksınız. Afrika gibi ülkelerde ortak girişimler gerçekleştirmek diğer bir unsur. Afrika'da bir şirket açsanız, 39 Afrika ülkesinde temsilciliğimiz var bizim. Bence daha fazla ticaret hacmine ulaşabiliriz.

* Bir başka alan ise yenilenebilir enerji programları. Diğer projeler bir işbirliği alanı olabilir. Turizmde 215 bin turist geliyor. 2 bin de Finlandiya vatandaşı Alanya'da yaşıyor.

* Daha fazla Finlandiya vatandaşını Türkiye'de görmek isteriz. Turist olarak daha fazla dostumuz gelsin. Türkiye'nin AB üyeliğine en büyük destekçilerden bir tanesiydiniz. Vize serbestisi süreci ve vize muafiyeti haziranda gelir.

* Bundan sonra iş camialarındaki ilişki daha iyi olacak. Türkiye, Finlandiya ve Avrupa Birliği şirketleri arasında. Bizler çok yakın arkadaşız. Sizler de yakın arkadaş olun. Hiçbir şekilde çekinmeyin. Herhangi bir engel varsa lütfen söyleyin.

"WHATSAPP DİPLOMASİSİ"

* Sizlere şunu söyleyebilirim. Sizler Türkiye'de yatırım yaparsanız Türk vatandaşı muamelesi göreceksiniz. Herhangi bir zorluk yaşarsanız iş camiası liderleri aracılığıyla bana ulaşın. Telefonumu vereyim. WhatsApp diplomasisi. Projeler yapın ve çalışmaya başlayın.

KAYNAK: HABERTÜRK