Türkiye ile İran arasında KEK toplantısı

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu 25. Dönem Toplantısı'nın 7-9 Nisan tarihlerinde yapılması planlanıyor.

Türkiye ile İran arasında KEK toplantısı
Türkiye ile İran arasında KEK toplantısı
GİRİŞ 06.04.2016 17:21 GÜNCELLEME 06.04.2016 17:21

Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye tarafı eş başkanlığı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran tarafı eş başkanlığı İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaezi tarafından yürütülen Türkiye-İran KEK 25. Dönem Toplantısı, 7-9 Nisan'da Ankara ve Konya'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Bakan Vaezi'nin, Ankara'da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile üst düzey temaslarda bulunması bekleniyor.

Çeşitli alanlarda işbirliği gündemde

İran'a yönelik ambargoların kaldırıldığı bir dönemdeki toplantıda, Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, iki ülke arasında mevcut Tercihli Ticaret Anlaşması'nın genişletilmesi gibi konuların yanı sıra ulaştırma, enerji gibi önemli işbirliği alanları da gündemde.

Program kapsamında 25. Dönem KEK Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın yanı sıra iki ülke arasında bankacılık alanında işbirliğini öngören bir protokol imzalanacak.

Öte yandan, Türk ve İranlı iş adamlarının katılımıyla Konya'da Türkiye-İran İş Forumu'nun yapılması planlanıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4-5 Mart 2016 tarihlerinde düzenlediği İran ziyaretindeki üst düzey temaslarda 25. Dönem KEK Toplantısının düzenlenmesine ilişkin karar alınmış ve İran heyeti Türkiye'ye davet edilmişti.