Büyük şehirlere nefes aldıracak proje

4.2 milyon liraya tamamlanan 'Robotik Otopark' Balıkesir Belediyesi tarafından hizmete açıldı.

Büyük şehirlere nefes aldıracak proje
Büyük şehirlere nefes aldıracak proje
GİRİŞ 03.04.2016 07:17 GÜNCELLEME 03.04.2016 08:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan akıllı otopark sistemi, 'Robotik Otopark' törenle hizmete açıldı. Yapımına Kasım 2015'te başlanan ve yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan akıllı otopark sistemlerinin Türk firması San Park tarafından dünyada ABD San Diego kentinden sonra Türkiye'deki ilk uygulaması Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp faaliyete geçirildi. Robotik Otoparkı büyük beğeni topladı.

TRAFİĞİN YÜZDE 30'U

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 84 araç kapasiteli Robotik Otopark'ın 183 metrekare alanda kurulu olduğunu kaydederek, konvansiyonel bir ortamda aynı araç sayısı için en az 2 bin metrekare alana ihtiyaç olacağını belirtti. Uğur, şöyle devam etti: "Yapılan  bir araştırmaya göre trafikte gezen araçların yüzde 30’u sadece park yeri aramak için geziyormuş. Balıkesir'deki bütün otoparkları bu şekilde otomatik akıllı park haline dönüştüreceğiz."

183 metrekareye 84 araç sığıyor

ROBOTİK Otopark 84 araç kapasitesine sahip. 183 metrekare oturma alanına 84 aracı otomatik park ettiren robotik akıllı sistemin bulunduğu bina 8.5 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Projenin toplam maliyetinin 4 milyon 200 bin TL olduğu bildirildi. Normal otoparklara göre 12 kat verimli olan Robotik Otopark, akıllı ergonomik tasarımıyla en küçük otopark alanına en fazla araç sığdırabilen bir teknolojinin ürünü. Burada bir aracın park ettirilme süresi ise 100 saniye.

YORUMLAR 12
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    bu gerçekten çoooooooook güzel balıkesir bunu denemek için güzel bir yer
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    mehter marşı :)
    Cevapla
  • Adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesirin robotik otoparka ihtiyacımı var ki?
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ama sadece 84 araç için çok para 1000 araç kapasiteli düşünürsek en az 50 milyon lira yapar
    Cevapla
  • Ceyhun 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun büyük hizmet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle